Anul 2023 este unul atipic pentru imobiliare, dezvoltatorii personalizează preţurile pentru clienţi, clienţii sunt mai pretenţioşi, iar dezvoltatori mai flexibili, arată Ecovillas Company, dezvoltator al unui proiect rezidenţial din Capitală. Potrivit acestuia, 2023 este un an în care decizia de achiziţie nu se ia uşor, oamenii se tem să investească într-o proprietate şi aşteaptă cu banii în bancă.
”Proiectele rezidenţiale noi vin cu dotări peste cele standard pentru a vinde şi există o flexibilitate tot mai mare în finanaţarea şi negocierea unei oferte personalizate. Pe o piaţă imobiliară în scădere raportată la numărul de tranzacţii încheiate, dezvoltatorii se adaptează şi aduc noutăţi atât din punct de vedere al facilităţilor oferite în preţul casei, cât şi ca ofertă personalizată pentru fiecare client în parte. Flexibilitatea de care dau dovadă acum tot mai mulţi dezvoltatori vine cu scopul de a atrage clienţii spre achiziţia unei proprietăţi şi pentru a diminua temerile pe care aceştia le resimt într-o perioadă incertă”, arată Ecovillas Company.
Unii dezvoltatori personalizează oferta financiară a locuinţei ce o au în portofoliu în funcţie de sursele de finanţare ale clienţilor sau de avansul perceput, dar oferă şi posibilitatea acestora de a adăuga în antecontracte riscuri mai mici şi termene mai blânde în cazul în care nu vor reuşi semnarea unui contract final de vânzare-cumpărare.
“2023 este un an în care decizia de achiziţie nu se ia uşor. Oamenilor le este teamă să investească într-o proprietate şi aşteaptă cu banii în bancă. Pentru a da un imbold vânzărilor, am adoptat strategii noi: am ieşit în vânzare cu proiectul de case pe care îl construim în Pipera mai târziu, tocmai pentru ca cei care cumpără să vadă proiectul spre final şi să decidă mai uşor achiziţia, fiind într-un stadiu avansat de construcţie – în decembrie livrăm toate cele 18 case. De asemenea, la antecontractele semnate am fost mai flexibili şi am negociat, parte în parte, cu fiecare client, termenele care să îi confere acestuia siguranţă şi să îi diminueze temerile”, spune Vlas Veaceslav, CEO Ecovillas Company.
Din punct de vedere al finanţării, Ecovillas a acceptat plata avansului în tranşe şi a sumelor finale la fel, pe parcursul construcţiei, astfel încât clientului să i se ofere posibilitatea de a evalua şi evoluţia pieţei şi de a pune în balanţă toate riscurile.
“Unicitatea arhitecturii, dar mai ales inovaţia adusă proiectului nostru din Pipera erau must have pentru acest concept de case. Am ştiut că pe o piaţă incertă e nevoie de mai mult. Nu mai e suficient să vinzi o casă, de aceea ne-am îndreptat spre un produs luxury, cu dotări pe măsură, dar care oferă o serie de facilităţi eco-friendly: pompe de căldură geotermice, sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură, sistem pasiv de răcire, ready smart home system, ferestre mari, izolaţie superioară”, adaugă Veaceslav.
Ecovillas Company dezvoltă în Pipera proiectul Epique home, singurul proiect rezidential dedicat cărţii, cu 18 case, iar construcţia se va finaliza până în decembrie 2023. Cele 18 case au 4 camere, 3 băi, bucătărie, spaţii de depozitare, terasă circulabilă, parcare acoperită şi grădină proprie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.