Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a prezentat, marţi, oficialilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) obiectivele generale ale instituţiei în raport cu perioadele de programare 2014-2020 şi 2021-2027, precum şi stadiul implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Marcel Boloş a primit, marţi, vizita directorului Secţiei Studii de Ţară, Departamentul de Studii Economice al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Alvaro Santos Pereira.  

”Cu prilejul întâlnirii, domnul Boloş a prezentat delegaţiei OCDE obiectivele generale ale instituţiei în raport cu perioadele de programare 2014-2020 şi 2021-2027, precum şi stadiul implementării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Discuţiile s-au axat pe procesul de transformare digitală a României, pe investiţiile în noi capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile şi pe instrumentele financiare pentru sectorul privat, cu accent pe sprijinul oferit Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM)”, a transmis ministerul, într-un comunicat de presă.  

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Potrivit sure citate, printre temele abordate s-a regăsit şi situaţia procesului de aderare a României la OCDE, prilej cu care delegaţia României a transmis aprecieri pentru sprijinul constant şi consistent care este acordat candidaturii ţării noastre. 

 ”Procesul de aderare este foarte important pentru noi, întrucât vrem să le oferim cetăţenilor noştri toate avantajele economice şi politice care decurg din statutul membru, fiind o oportunitate de implementare a celor mai bune practici şi standarde economice la nivel internaţional. Ţin să vă mulţumesc pentru sprijinul pe care îl oferiţi României pentru combaterea inegalităţilor şi dezvoltarea durabilă”, a transmis ministrul Marcel Boloş. 

Potrivit reprezentaţilor MIPE, oficialul OCDE şi-a exprimat optimismul faţă de situaţia ţării noastre şi a subliniat aprecierea pentru valorile şi obiectivele asumate, demonstrate inclusiv prin aderarea la Uniunea Europeană şi la Alianţa Nord-Atlantică. 

”Cele două delegaţii au discutat şi despre identificarea de noi oportunităţi de dezvoltare pentru România, în această perioadă marcată de evoluţii internaţionale politice şi economice complexe, precum şi implicarea instituţiilor româneşti în activităţi şi proiecte de interes comun cu OCDE şi UE”, a mai transmis MIPE.   

Consiliul OCDE a decis, la începutul acestui an, deschiderea negocierilor de aderare cu România, un obiectiv major de politică externă încă din 2004, când ţara noastră şi-a depus pentru prima dată candidatura. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.