Acţiunile Nvidia au scăzut joi, deoarece marja brută a companiei din al doilea trimestru fiscal a scăzut uşor, iar creşterea peste aşteptări a veniturilor a fost eclipsată de aşteptările din ce în ce mai mari privind rezultatele financiare ale companiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acţiunile companiei au scăzut cu aproximativ 3% în timpul tranzacţiilor de joi.

Nvidia a raportat miercuri venituri de peste 30 de miliarde de dolari pentru trimestrul al doilea fiscal, în creştere cu 122% faţă de anul precedent. A fost al patrulea trimestru consecutiv de creştere a veniturilor cu trei cifre.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Dar, pe măsură ce Nvidia îşi continuă expansiunea rapidă, comparaţiile anuale devin din ce în ce mai dure.

Nvidia a publicat estimări de venituri pentru al treilea trimestru fiscal care depăşesc aşteptările pieţei, de 32,5 miliarde de dolari. Aceasta ar presupune o creştere de 80% de la an la an, dar o încetinire faţă de trimestrul anterior.

Între timp, compania a spus că marjele brute se vor situa ”în intervalul mijlociu de 70%” pentru întregul an. Analiştii se aşteptau la o marjă de 76,4% pe întregul an, potrivit StreetAccount.

Cu toate acestea, analiştii au spus că Nvidia ar fi trebuit să depăşească toate aşteptările cu mult pentru a vedea o creştere a acţiunilor după publicarea rezultatelor financiare.

Declinul acţiunilor de joi vine şi după o creştere fulgerătoare, acţiunile Nvidia crescând cu peste 150% în acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.