Acţiunile dezvoltatorului de jocuri video Ubisoft au crescut cu peste 30% vineri, după un articol potrivit căruia Tencent şi familia fondatoare a Ubisoft, Guillemot, iau în considerare o potenţială cumpărare integrală a companiei, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bloomberg a relatat vineri că Tencent şi familia Guillemot, care sunt ambii acţionari minoritari ai Ubisoft, iau în considerare o achiziţie a acesteia, printre alte opţiuni, după ce compania a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa de piaţă în acest an.

Acţiunile Ubisoft au crescut cu 33,5% până la închiderea de vineri a bursei, în urma publicării articolului.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Ubisoft a refuzat să comenteze articolul publicat de Bloomberg News. Tencent nu a fost disponibil imediat pentru comentarii atunci când a fost contactat de CNBC vineri.

Gigantul european al jocurilor video, care este cel mai cunoscut pentru populara sa franciză "Assassin's Creed", a fost într-o stare de incertitudine în ultima perioadă, pe fondul îngrijorărilor investitorilor cu privire la portofoliul său de jocuri lipsit de atractivitate şi de gestionarea generală a companiei.

Săptămâna trecută, Ubisoft a declarat că a amânat lansarea următorului titlu în seria sa de jocuri populare "Assassin's Creed Shadows", cu trei luni, până în februarie.

De asemenea, compania şi-a redus previziunile financiare pentru profitul net al anului fiscal 2025, ajungând la aproximativ 1,95 miliarde de euro, sub cele 2,32 miliarde de euro raportate de Ubisoft pentru anul său fiscal 2024.

Tencent, care deţine o participaţie de circa 10% la Ubisoft, este una dintre cele mai mari firme de tehnologie din China. Compania, cunoscută mai ales în China pentru cota sa de piaţă puternică în jocuri video, se află în spatele jocului chinezesc online "Honor of Kings", pe care îl publică sub divizia de editori TiMi Studio Group.

Presiune activistă

Speculaţiile privind o potenţială preluare vin în contextul în care acţiunile Ubisoft sunt tranzacţionate la minime ale ultimelor decenii.

Săptămâna trecută, AJ Investments, un investitor activist cu o participaţie de mai puţin de 1% în Ubisoft, a declarat că a acumulat sprijinul a 10% din baza de acţionari a Ubisoft pentru a face presiuni pentru schimbări la companie.

Într-o scrisoare deschisă de joia trecută, firma de private equity a declarat că a angajat ”experţi în industrie” ca potenţiali înlocuitori pentru actualul management Ubisoft, pentru a realiza o strategie de răsturnare la Ubisoft. Aceasta a cerut ca Ubisoft să se vândă grupurilor de capital privat sau către Tencent.

În urma reducerii previziunilor Ubisoft şi a performanţei în al doilea trimestru, car a fost sub aşteptările companiei, CEO-ul Yves Guillemot a anunţat că comitetul executiv al firmei va lansa o revizuire pentru a ”a îmbunătăţi şi mai mult” execuţia.

Împreună cu întârzierile lansării jocului său premier, Ubisoft se confruntă, de asemenea, cu o scădere a jocurilor la nivel de industrie.

Piaţa mondială a jocurilor urmează să crească în 2024 cu doar 2,1% faţă de anul precedent, potrivit firmei de cercetare Newzoo.

James Lockyer, analist de cercetare tehnologică la banca de investiţii Peel Hunt din Marea Britanie, a declarat pentru CNBC, la începutul acestei săptămâni, că o parte a problemei pentru editorii de jocuri video de astăzi este că jucătorii îşi dedică mai mult timp jocurilor mai vechi decât titlurilor mai noi.

"Mai multe opţiuni, plus un portofel stors de costul vieţii, a însemnat că numerarul consumatorilor a fost distribuit mai puţin, ceea ce a dus la venituri şi la o revenire a investiţiilor în aceste jocuri sub aşteptări", a declarat Lockyer pentru CNBC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.