Acţiunile Trump Media & Technology Group, companie deţinută majoritar de fostul preşedinte american Donald Trump, au crescut pentru a doua zi, marţi, înaintea unei dezbateri dintre candidatul republican la preşedinţie şi vicepreşedintele Kamala Harris, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În urma creşterii cu peste 4% a acţiunilor Trump Media, valoarea participaţiei lui Trump a urcat la 2,2 miliarde de dolari, cu câteva zile înainte ca el şi altor persoane din interior să li se permită să-şi vândă acţiunile pentru prima dată de la listarea publică a companiei, în martie.

Trump şi candidata democrată Harris se întâlnesc pentru prima dată marţi seară, în singura lor dezbatere programată, o ciocnire care s-ar putea dovedi crucială în cursa lor directă pentru Casa Albă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Acţiunile Trump Media au crescut cu aproximativ 11% în decurs de o săptămână, până luni inclusiv.

”Este cu siguranţă un indicator al entuziasmului înaintea dezbaterii şi sperăm că Trump se va descurca bine în această seară. Sunt susţinători ai lui Trump care spun: Voi cumpăra DJT pentru că îl susţin pe Trump, ca şi cum ar fi o declaraţie”, a spus Dennis Dick, trader la firma Triple D Trading din Ontario, Canada.

Creşterea acţiunilor Trump Media, care deţine aplicaţia de socializare Truth Social, urmează săptămânilor de scăderi care le-au dus săptămâna trecută la minime record, deoarece Harris a redus sau anulat avantajul lui Trump în sondaje, înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Dezbaterea urmează unui sondaj publicat duminică, care arată că Trump a urcat cu un punct procentual faţă de Harris, la 48%-47%.

Cu opt săptămâni până la alegeri, contractele pentru o victorie Harris se tranzacţionează la 53 de cenţi, cu o posibilă plată de 1 USD, pe platforma de pariuri politice PredictIt. Contractele pentru o victorie a lui Trump sunt la 52 de cenţi.

Valoarea de piaţă a Trump Media a crescut pentru scurt timp la aproape 10 miliarde de dolari după listarea sa la bursă, în martie, ridicată parţial de susţinătorii lui Trump care pariau că va câştiga alegerile.

Strategii spun că valoarea bursieră a Trump Media, acum la 3,8 miliarde de dolari, nu are legătură cu fundamentele sale de afaceri. Pentru trimestrul încheiat în iunie, Trump Media a raportat o pierdere de 16,4 milioane de dolari şi un venit de 837.000 de dolari - echivalent cu vânzările a două magazine Starbucks.

Potrivit prevederilor legate de listarea Trump Media, Trump şi alţi insideri vor avea voie să vândă acţiuni începând cu sfârşitul acestei luni, fiind posibil să inunde piaţa cu acţiuni suplimentare.

Dacă preţul acţiunilor rămâne la sau peste 12 USD pentru oricare 20 de zile de tranzacţionare începând cu 22 august, atunci Trump va fi liber să vândă acţiuni începând cu 20 septembrie. În caz contrar, el este eligibil să vândă acţiuni începând cu 26 septembrie. Preşul acţiunilor Trump Media era marţi la 18,85 USD pe unitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.