Unul dintre cei mai mari constructori de infrastructură din România, Delta Antrepriză Construcţii Montaj 93, cunoscută ca Delta ACM, care a cerut declanşarea procedurii de insolvenţă în luna mai, a intrat în portofoliul casei de insolvenţă CITR, a anunţat, joi, CITR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Printre lucrările aflate în portofoliul constructorului se numără modernizarea Pasajului Universităţii din Bucureşti şi Magistrala 5 de metrou.

În 2018, o societate deţinută de Primăria Sectorului 3 a devenit acţionar majoritar al companiei Delta ACM. Administratorul societăţii Delta ACM a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă începând cu data de 16 mai.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Procedura a fost deschisă pe 30 mai, când instanţa a desemnat CITR în calitate de administrator judiciar provizoriu. Insolvenţa companiei a survenit pe fondul întârzierii demarării unor contracte de lucrări şi a efectelor rezultate din începerea executărilor silite de către furnizori, potrivit CITR.

”Delta ACM are perspective pentru reorganizare, procedură pe care o vizăm în gestionarea insolvenţei. Înţelegem rolul de lider al companiei în sectorul construcţiilor de infrastructură şi suntem pregătiţi să gestionăm provocările unei pieţe impredictibile, cu întârzieri care tergiversează lucrările. Avem soluţii pentru stabilizarea societăţii din punct de vedere financiar, vom efectua o analiză a contractelor, iar împreună cu reprezentanţii DELTA, vom propune un plan de acţiune care să revitalizeze compania. Avem în vedere un plan de reorganizare viabil, care să conducă la redresare şi la păstrarea know how-ului organizaţiei”, a spus un partener senior din cadrul CITR, Aurel Podariu.

Următoarele termene în procedura insolvenţei constructorului sunt: depunerea declaraţiei de creanţe, până în 15 iulie, depunerea tabelului preliminar de creanţe, pe 5 august, şi prima adunare a creditorilor, programată pe 12 septembrie.

În prezent, CITR administrează peste 20 de societăţi din domeniul construcţiilor, care cumulau, conform bilanţului depus la data deschiderii procedurilor de insolvenţă, o cifră de afaceri de aproximativ 400 milioane euro şi aveau un numar de aproximativ 9.000 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.