Comisarii Gărzii de Mediu au verificat Consiliul Judeţean Botoşani şi mai multe primării din judeţ, urmărind respectarea prevederilor legale privind colectarea deşeurilor. Au fost dispuse mai multe măsuri de remediere a deficienţelor şi s-au dat amenzi în valoare de 255.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Conform Planului Anual General de Activităţi al Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Botoşani a demarat acţiunile de inspecţie şi control pentru verificarea stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanţă privind gestionarea deşeurilor municipale (conform PNGD) şi a stării de salubrizare a localităţilor. Până la data prezentei s-au verificat 25 UAT-uri, Asociaţia de Dezvoltare Intracomunitară Ecoproces şi Consiliul Judeţean Botoşani”, anunţă, luni, Garda de Mediu Botoşani.

Instituţia precizează că, pentru neconformităţile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii acestora şi s-au aplicat 32 sancţiuni din care 22 avertismente şi 10 amenzi, în valoare totală de 255.000 lei.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Garda de Mediu precizează că perioada controlată este anul 2023, fiind verificate:

• implementarea sistemelor de colectare separată de către ADI/UAT-uri, respectiv existenţa punctelor de colectare şi dotarea corespunzătoare a acestora;

• asigurarea şi respectarea programelor (graficelor) de colectare separată, cel puţin pentru deşeurile din hârtie, metal, plastic şi sticlă din deşeurile municipale;

• atingerea nivelului de pregătire pentru reutilizare şi reciclare;

• utilizarea sistemelor de colectare separată a deşeurilor de către generatori (invlusiv populaţie);

• transportul separat (fără a fi amestecate) al deşeurilor colectate separat de la generatori;

• îndeplinirea ţintei de reducere a cantităţii de deşeuri municipale depozitate de către UAT-uri, pentru anul 2023;

• modalitatea de gestionare a deşeurilor periculoase generate în gospodării

• trasabilitatea deşeurilor municipale de la generator la valorificare/ eliminare.

• amplasanetele fostelor depozite rurale, care au fost închise în 2009

• amplasamentele cu abandonări de deşeuri identificate în urma controalelor efectuate în anul 2023, dar şi alte amplasamente noi, care au fost semnalate prin sesizări, prin apariţii mass-media.

• depunerea la termen a declaraţiilor privind Fondul pentru mediu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.