Consiliul de Administraţie al Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, l-a numit pe Dumitru Chirleşan administrator neexecutiv începând cu 11 decembrie 2022.
”Societatea naţională Nuclearelectrica informează acţionarii şi investitorii despre decizia Consiliului de Administraţie, ca urmare a recomandării Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, de a numi provizoriu, începând cu data de 11.12.2022 şi până la data Adunării Generale a Acţionarilor SNN, pe Dumitru Chirleşan în calitate de administrator neexecutiv, pe postul vacant din cadrul Consiliului de Administraţie al SNN. Conform prevederilor art. 1372 din Legea nr. 31/1990, în caz de vacanta a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacăprin actul constitutiv nu se dispune altfel, Consiliul de Administraţie procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor”, anunţă compania.
Potrivit Hotărârii AGOA din 10 august 2022, Dumitru Chirleşan a fost ales în calitate de membru provizoriu al Consiliului de Administraţie, începând din 10 august 2022, pentru un mandat de 4 luni, în conformitate cu prevederile art. 641 , alin. (3) şi alin. (5) din OUG nr. 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Dumitru Chirleşan este inginer fizician cu specializarea "Reactori Nucleari", cu o experienţă de peste 35 de ani în domeniul fizicii aplicate în domeniul materialelor şi tehnologiilor nucleare.
Dumitru Chirleşan este doctor în fizică, specializarea „Fizica Starilor Condensate” şi a ocupat, începând cu anul 1987, funcţii de profesor de fizică, inginer fizician la Institutul de Reactori Nucleari Energetici, expert în fizică în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, lector, asistent şi conferenţiar universitar dr. în cadrul Universităţii din Piteşti şi secretar ştiinţific al Fundaţiei Universitare Piteşti. De asemenea, începând cu anul 2004, Dumitru Chirleşan a fost prorector al Universităţii din Piteşti, responsabil cu relaţiile internaţionale şi cooperarea europeană, iar din 2010 a ocupat funcţia de expert european în cadrul Comisiei Europene.
În prezent, este rector al Universităţii din Piteşti, funcţie ocupată din 2016 şi desfăşoară activităţi de manager în proiecte de dezvoltare durabilă, cercetare, transfer tehnologic şi inovare.
Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% cu energie nucleară în totalul producţiei de energie, la nivel naţional.
Compania a încheiat primele nouă luni cu un profit net de 1,94 miliarde lei, în creştere cu 202% faţă de perioada similară a anului anterior. Veniturile companiei au crescut cu 124,6% în ianuarie-septembrie, la 4,9 miliarde lei.
Sucursala CNE Cernavodă exploatează Unităţile 1 şi 2 ale Centralei Nucleaelectrice de la Cernavodă, iar Sucursala FCN Piteşti este fabrica de combustibil nuclear.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.