Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, admite că, în contextul creşterii tarifelor la utilităţi dar şi al nivelului salariilor, există „o sufocare” pe care o resimt numeroase companii româneşti. Ministrul susţine că, în acest context, statul trebuie să „vină cu stimuli” pentru economie, el anunţând că anul viitor România va aloca din nou 6% din PIB acestor stimuli, revenind astfel la procentul de anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
 

Adrian Câciu a vorbit, marţi în cadrul celei de-a cincea ediţii a evenimentului RoInvest, organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox. despre încetinirea economică, ministrul arătând că „este o situaţie care vine din faptul că nu au fost frânate, inhibate anumite pusee inflaţioniste”. El explică faptul că numeroase companii care au trăit din volume au avut costuri care le-au afectat afacerile, fiind vorba despre costurile cu utilităţile şi cele cu personalul. 
„Evident că se simte o sufocare, de aceea statul trebuie să vină şi a început să vină cu stimuli. Statul român anul acesta nu are 6% din PIB, dar anul trecut a avut 6% din PIB stimuli pentru economie, din 2025 va avea iarăşi 6% din PIB. Că sunt scheme de minimis, ajutoare de stat, că sunt elemente de finanţare care sunt în zona de garanţii de stat care se pot acorda pentru retehnologizarea companiilor, pentru investiţii în noua tehnologie, pentru, dacă vreţi, trecerea la productivism de la consumerism acest element este un element pe care îl avem în vedere”, a afirmat ministrul Investiţiilor marţi. 
Adrian Câciu a ţinut să sublinieze că România a trecut de la declaraţiile despre investiţii la realizarea propriu-zisă a acestora, dovada fiind numeroasele şantiere care au fost deschise peste tot. Câciu adaugă că şi investiţiile din fonduri europene sunt tot investiţii şi trebuie luate în calcul în cifra totală.

Evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” - ediţia a V-a beneficiază de sprijinul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) ca partener instituţional şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) ca partener organizaţional.

Partenerii evenimentului sunt Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din EnergieAsociaţia Română a BăncilorCEC BankROCA şi TeraPlast.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.