Directorul Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică, Silvia Vlăsceanu, afirmă că este nevoie de echilibru şi echilibrare în sectorul energetic. „Speranţa mea este ca, după ce va trece valul acesta de alegeri şi la nivel european, Comisia Europeană să se uite din nou cu atenţie asupra cadrului legislativ, regulile generale privind acordarea ajutorului de stat, astfel încât să existe un echilibru între cum sunt finanţate şi sprijinite investiţiile în toate capacităţile de producţie de care avem nevoie”, declară ea.
Silvia Vlăsceanu, director al Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică (HENRO) afirmă, în cadrul conferinţei „ ENERGY ROAD-ENERGIE LA TINE ACASĂ” organizată de News.ro, că este nevoie de o „echilibrare” între producţie şi consum în ceea ce priveşte energia electrică, subliniind că este nevoie şi de un„ echilibru” în ceea ce priveşte dezvoltarea sistemului
„Trebuie să fie în centrul atenţiei autorităţilor un echilibru între susţinerea dezvoltării capacităţilor de producţie şi cele pentru care sunt necesare termene mai scurte, mă refer aici la soare şi vânt. (...) Aş pune în atenţia dvs: ne ferim de cuvântul planificare. Cred că acest termen mai este utilizat doar la nivelul Dispeceratului Energetic Naţional care trebuie să fie permanent preocupat de cum asigură stabilitatea sistemului şi cum echilibrează permanent producţia cu consumul. Termenul cred că ar trebui extins exact în sensul în care planificăm dezvoltarea noilor capacităţi de energie astfel încât cele care se dezvoltă într-un ritm alert să fie sprijinite în egală măsură. Speranţa mea este ca, după ce va trece valul acesta de alegeri şi la nivel european, Comisia Europeană să se uite din nou cu atenţie asupra cadrului legislativ, regulile generale privind acordarea ajutorului de stat, astfel încât să existe un echilibru între cum sunt finanţate şi sprijinite investiţiile în toate capacităţile de producţie de care avem nevoie, evident şi de stocare”, a afirmat Silvia Vlăsceanu luni, în cadrul evenimentului organizat de News.ro.
Aceasta a subliniat că „lucrurile evoluează cu o viteză foarte mare” şi este nevoie ca cei implicaţi în sectorul energetic să fie „pregătiţi pentru orice”, de la modificări legislative la asigurarea forţei de muncă specializate, fără de care obiectivele din documentele strategice nu vor putea fi puse în aplicare.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.