Raluca Covrig, Director Afaceri Publice & Comunicare, Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG), a afirmat luni, la evenimentul News.ro - Energy road - Energie la tine acasă - Ediţia a VI-a.,că este nevoie de un cadru legislativ actualizat sau chiar un cadru legislativ nou pentru a putea fi implementate noile tehnologii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cadrul Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze, începând de doi ani, ne-am gândit la un concept şi anume am observat schimbarea care se produce pe piaţă în industria de petrol şi gaze şi schimbarea este evidentă. În momentul de faţă discutăm despre regenerat, discutăm despre foarte multe tehnologii noi. Acest concept pe care l-am gândit s-a concretizat anul trecut, prin intermediul unor mese rotunde, cu uşi închise, unde ne-am dorit să aducem la aceeaşi masă autorităţi, think-tank-uri şi să discutăm cât se poate de deschis de nevoile existente pentru a implementa noi tehnologii şi pentru a le înţelege mai bine, pentru că în momentul în care nu există înţelegere, nu ştim exact de ce e nevoie. Şi mai mult decât atât, în anumite situaţii, pentru anumite tehnologii, nu există nici acceptanţă socială. Ori acceptanţa socială este foarte, foarte importantă”, a declarat Raluca Covrig. 
Ea a oferit câteva detalii despre aceste noi tehnologii. 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
„Este nevoie de un cadru legislativ actualizat sau chiar un cadru legislativ nou pentru a putea implementa astfel de tehnologii. Şi acum o să vă eumăr câteva dintre acestea. Noi am identificat 10 piloni. 10 piloni ai energiei României pentru viitor. Primul eveniment a fost pe energia geotermală, dar nu vă gândiţi la energia geotermală clasică, unde discutăm despre rezerve de apă geotermală. Există o nouă tehnologie care se numeşte Closed Loop System. Şi ce înseamnă asta? Înseamnă să forăm la o adâncime de peste 7.000 de metri şi să ajungem să utilizăm căldura rocii magmatice şi de acolo putem să generăm energie electrică. Deci este o tehnologie nouă, foarte friendly cu mediul înconjurător, deci cu siguranţă ajută în tranziţia energetică. După care am discutat despre captarea, transportul, utilizarea şi stocarea dioxidului de carbon”, a declarat Raluca Covrig.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.