Daniel Apostol, directorul general al Federaţiei Patronale Petrol şi Gaze (FPPG) a afirmat luni, în cadrul evenimentului News.ro - Energy road - Energie la tine acasă - Ediţia a VI-a,că ar trebui să privim gazele de la Marea Neagră ca o sursă de consolidare a securităţii energetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Voi face o referire cu privire la exploatarea de gaze naturale la Marea Neagră, implicit proiectul Neptun Deep. Noi exploatăm deja gazele naturale la Marea Neagră, ştim foarte bine că avem proiectul BSOG la mică adâncime, Neptun Deep, cum îi spune şi numele, urmează să aducă la suprafaţă gaze naturale din subsolul apelor de mai mare adâncime, de până la 1000 de metri. Haideţi să privim gazele naturale de la Marea Neagră din două perspective strategice. O dată dintr-o perspectivă europeană firească şi a doua oară din perspectiva războiului din Ucraina, la invadarea de către Rusia a Ucrainei, pe o perspectivă regională. Eu am convingerea că ar trebui să privim gazele naturale de la Marea Neagră ca o sursă de consolidare a securităţii energetice”, a afirmat Daniel Apostol. 
El a precizat că România are şansa să joace un rol cu totul şi cu totul deosebit la nivel regional şi european. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Ministrul Burduja spunea în speech-ul său de acea trilemă energetică, subliniind faptul că din punctul dumnealui de vedere primul lucru pe care îl subliniază este securitatea energetică, urmând sensul economic, competitivitatea şi apoi sustenabilitatea. Preiau ideea şi subliniez faptul că avem această posibilitate, avem această şansă să jucăm un rol cu totul şi cu totul deosebit la nivel regional şi la nivel european. În primul rând, dacă ne gândim că în 2027, prin proiectul Neptun-Deep urmează să intre în reţea prima moleculă de gaz natural extrasă din subsolul adânc al Mării Negre, ar trebui să ne gândim că, în 2027, poate războiul din Ucraina se va fi, sau cel puţin să sperăm că se va fi sfârşit şi atunci, poate că ar trebui să privim noi din România,  regiunea şi Ucraina, dintr-o perspectivă strategică. O ţară al cărei sistem energetic este ras, este distrus,  la timpul prezent, s-ar putea să aibă o mare nevoie de unitate de producţie de energie suplimentară. Iar gazele naturale de la Marea Neagră ar putea să echilibreze nevoia de consum regional, evident, prioritatea fiind cea a asigurării consumului intern”, a explicat Daniel Apostol. 
El a mai afirmat că în 2027 România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale al Uniunii Europene.
„Un rol strategic îl joacă gazele naturale de la Marea Neagră în echilibrarea şi în furnizarea securităţii energetice a Uniunii Europene. În 2027, România, prin producţia de mare adâncime de gaze naturale la Marea Neagră, devine principalul, cel mai mare producător de gaze naturale al Uniunii Europene”, a mai transmis Daniel Apostol.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.