Directorul general,Delgaz Grid, Cristian Secoşan a afirmat că, dacă faci mai multe investiţii atunci tariful va trebui să fie mai mare şi a precizat că discuţia este că poate nu este bine să investim aşa mult deoarece tariful ar creşte prea mult şi a menţionat că se încearcă păstrarea acestui echilibru pentru ca nivelul de tarif să fie la o limită de suportabilitate pentru clienţi. Cristian Secoşan a declarat, luni, la evenimentul News.ro - Energy road - Energie la tine acasă - Ediţia a VI-a, că pentru ca noile capacităţi să ajungă la consumator, atunci este nevoie de investiţii semnificative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Pot să vorbesc şi de distribuţia de gaz şi de energie electrică, pentru că Delgazul este singurul distribuitor integrat care administrează atât o reţea de gaze, cât şi o reţea de energie electrică. Am auzit foarte multe despre noi capacităţi, despre planuri foarte mari, atât noi capacităţi pe gaz, vorbim de Mintia 1,7 gigawatt, într-adevăr o capacitate foarte mare, a spus domnul ministru cea mai mare din Europa la momentul ăsta. Toate aceste capacităţi noi vor trebui cumva să poată să ajungă, sau acei megawaţi, kilowaţi oră produşi acolo, vor trebui să ajungă la consumator. Şi lucrul acesta necesită nişte investiţii semnificativ”, a precizat Cristian Secoşan. 
El a explicat că toate aceste investiţii vor duce la o creştere a tarifului de distribuţie. 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Partea asta de distribuţie este, de fapt, o activitate reglementată. Şi au fost foarte multe discuţii legate de tarifele de distribuţie sau ce înseamnă tariful de distribuţie. Până la urmă, e o matematică simplă, costurile pe care le are distribuitorul şi care ţin de operarea şi mentenanţa reţelei şi bugetul de investiţie. Ăştia sunt reflectaţi în tariful de distribuţie. În mod evident, dacă investeşti mai mult, în mod evident tariful va trebui să fie mai mare. Şi de aici e mereu această discuţie, că poate nu e bine să investim aşa mult, poate tariful creşte prea mult şi încercăm să păstrăm acest echilibru pentru ca nivelul de tarif, evident, să fie la o limită de suportabilitate pentru clienţi, dar pe de altă parte nici să nu ajungem în situaţia în care să nu putem integra diverse capacităţi noi de producţie.
Şi avem acum nişte situaţii destul de complicate legate de noile capacităţi regenerabile de parcuri eoliene şi parcuri fotovoltaice. În zona noastră de distribuţie, de obicei necesită întăriri de reţea semnificative, investiţii destul de mari şi de multe ori ceea ce trebuie făcut legat de reţea şi ceea ce cade în sarcina investitorului la momentul ăsta, face proiectul sau duce proiectul într-o zonă de nefezabilitate.
Şi lucrul ăsta e ceva ce ne preocupă”, a mai explicat Cristian Secoşan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.