Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) anunţă că a finalizat, joi 27 iunie 2024, procedura de semnare a Protocoalelor de predare-preluare pentru primele patru proiecte de infrastructură de transport transferate de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a finalizat, joi 27 iunie 2024, procedura de semnare a Protocoalelor de predare-preluare pentru primele patru proiecte de infrastructură de transport transferate de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)”, anunţă CNIR.

Primele patru proiecte de investiţii transferate sunt:

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
  1. Autostrada Unirii (A8) Târgu Mureş-Târgu Neamţ, secţiunea Miercurea Nirajului-Leghin, loturile: 1 C Sărăţeni-Joseni, 1 D Joseni-Ditrău, 2A Ditrău-Grinţieş, 2 B Grinţieş-Pipirig
  2. Autostrada Bucureşti-Braşov (A3), tronson Ploieşti-Braşov (112 km)
  3. Drum Expres Focşani-Brăila (73 km)
  4. Drum Expres Bacău-Piatra Neamţ (51 km)

”Transferul primelor patru proiecte de autostradă şi drum expres reprezintă o provocare pentru CNIR. Volumul documentaţiilor care intră în analiza noastră este unul semnificativ, aspect care se suprapune cu etapa concursurilor de recrutare a personalului de specialitate. Ne dorim să aşezăm aceste patru proiecte de infrastructură rutieră pe o traiectorie finală pentru a intra cât mai curând în etapa de execuţie”, a declarat directorul general CNIR, Gabriel Budescu.

Conform acestor protocoale, în funcţie de stadiul fiecărui proiect, CNAIR SA transmite către CNIR SA: fişa proiectului şi stadiul implementării, contractul de servicii, studiul de fezabilitate, aviz CTE –CNAIR, aviz CTE –Ministerul Transporturilor, aviz Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, informaţii privind sursa de finanţare.

În conformitate cu prevederile protocoalelor, CNAIR SA va pune la dispoziţia CNIR SA documentaţia menţionată în format electronic, iar în următoarele 30 de zile Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) poate emite observaţii, după caz.

CNIR precizează că, pentru obiectivele Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, Autostrada Târgu Mureş-Târgu Neamţ: secţiunea Miercurea Nirajului Leghin (Loturile 1 B Miercurea Nirajului –Sărăţeni şi 2 C Pipirig –Vânători Neamţ) şi Drum Expres Filiaşi-Târgu Jiu au fost emise Ordinele ministrului transporturilor şi infrastructurii pentru instituirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 872/2024 privind aprobarea Listei proiectelor de investiţii care fac obiectul transferului de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA către Compania Naţională de Investiţii Rutiere SA.

Astfel, obiectivele de investiţii Autostrada Bacău-Braşov, loturile 1 B şi 2 C ale Autostrăzii Unirii aferente secţiunii Miercurea Nirajului-Leghin şi Drumul Expres Filiaşi –Târgu Jiu vor fi predate conform art. 2 alin. 2 (2) din Ordinul ministrului transporturilor şi infrastructurii nr. 872/2024 (în termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziţie publică).

Pentru secţiunea Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni a Autostrăzii Unirii (A8), transferul proiectului de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) se va face după aprobarea Hotărârii de Guvern privind indicatorii tehnico-economici.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.