Compania Iulius a început construcţia Palas Campus, în Iaşi, una dintre cele mai mari clădiri de birouri din România, investiţie de peste 120 milioane euro ce va fi finalizată în 2022, generând peste 1.700 de locuri de muncă în perioada construcţiei şi peste 5.000, după inaugurare.
”Compania Iulius demarează lucrările de construcţie a Palas Campus, în Iaşi, o investiţie care depăşeşte 120 de milioane de euro. Va fi una dintre cele mai mari clădiri de birouri din România ca suprafaţă, ajungând la peste 60.ooo mp închiriabili, şi va consolida centrul oraşului drept o destinaţie care susţine evoluţia antreprenoriatului local şi a industriilor creative. Palas Campus este cea mai amplă investiţie lansată în Iaşi în actualul context economico-social şi cea mai mare de după inaugurarea din 2012 a primului proiect mixed-use din România, ansamblul Palas, realizat tot de compania Iulius”, a informat compania.
Investiţia va fi finalizată în 2022, generând peste 1.700 de locuri de muncă în perioada construcţiei şi peste 5.000, după inaugurare.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Ne dorim ca proiectele noastre să aducă în continuare plus-valoare comunităţii, atât din punct de vedere economic, cât şi social. Avem încredere că, aşa cum s-a întâmplat şi în cei 8 ani de la inaugurarea ansamblului Palas, noua dezvoltare de regenerare urbană va continua să genereze oportunităţi pentru evoluţia Iaşului şi să îl impună drept un oraş competitiv. Viziunea noastră este de a realiza mai mult decât clădiri, acei poli de magnetism urban, care includ zone verzi şi atracţii pentru comunitate, dar şi cu un aport major în modernizarea infrastructurii oraşului”, a declarat Iulian Dascălu, preşedintele companiei Iulius.
Totodată, în timpul lucrărilor, contribuţiile directe la bugetul statului vor fi de peste 1,3 milioane de euro prin taxe, autorizaţii, avize etc., iar valoarea impozitelor pe proprietate anuale în operare este estimată la peste 700.000 de euro.
Palas Campus se construieşte într-o zonă centrală a Iaşului. Cu o suprafaţă construită de peste 86.000 mp, imobilul va fi desfăşurat pe orizontală şi va avea şase corpuri, conectate atât la parter, cât şi la primele trei etaje. Corpurile sunt proiectate cu înălţimi diferite, care pot ajunge până la maximum şase etaje. Totodată, două niveluri subterane vor fi alocate unei parcări cu o capacitate de aproximativ 625 de locuri.
”Campusul este conceput ca un proiect mixt integrat. Pe lângă componenta office clasa A, va include spaţii de tip coworking în aer liber în premieră pentru regiune, un concept nou de food market, cu restaurante, cafenele şi terase, un hub medical, dar şi o zonă de servicii, care să faciliteze promovarea producătorilor locali. Proiectul este construit cu respectarea principiilor celor mai ridicate standarde de sustenabilitate aplicabile clădirilor verzi şi va beneficia de implementarea celor mai înalte tehnologii, pentru un confort sporit şi eficienţa costurilor de operare. Totodată, va dispune de şase vestiare dotate cu duşuri, pentru cei care se deplasează cu mijloace alternative de transport”, precizează compania.
Conectivitatea campusului în interior va fi asigurată de 22 de lifturi şi noduri de legătură pietonală, gândite ca zone de relaxare.
Palas Campus implică şi investiţii în infrastructura rutieră din zonă, care vor contribui la creşterea conectivităţii şi accesibilităţii întregului areal. În această etapă, valoarea investiţiilor în lucrările de modernizare a traficului se ridică la peste 1,62 milioane de euro. Va fi realizată o nouă arteră de circulaţie, care va conecta două mari bulevarde centrale (Bulevardul Anastasie Panu şi Bulevardul Regele Ferdinand I al României), iar alte cinci străzi adiacente vor fi lărgite şi modernizate (Sf. Andrei, Trei Ierarhi, Iancu Bacalu, Buznea, Tănăsescu). În total, aproape 10.000 mp de lucrări de asfaltare şi 5.500 mp de trotuare.
Totodată, va fi amenajată o parcare subterană cu două niveluri, o investiţie de 33,3 milioane de euro, care va completa capacitatea celei din ansamblul Palas cu încă 625 de spaţii iar în centrul oraşului comunitatea va beneficia de 3.200 locuri de garare.
Vor fi amenajate şi piste de ciclism cu o lungime de aproape 650 metri, dar şi circa 500 de spaţii pentru biciclete. Va fi amenajată şi o staţie pentru mijloacele de transport în comun, conexiuni pietonale între centrul oraşului şi întregul areal, dar şi facilităţi pentru automobilele electrice.
”Palas Campus va include şi o componentă green de peste 4.500 mp, o investiţie de peste 1,4 milioane de euro în noi spaţii verzi, care vor include alei pietonale, arbori şi plante variate, dar şi spaţii de recreere. De amenajarea lor se va ocupa aceeaşi echipă internaţională de peisagişti care a proiectat parcurile din Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara”, menţionează compania.
Palas Iaşi include Palas Mall şi Palas Shopping Street cu peste 270 de magazine, un parc de peste 5 hectare, cea mai mare parcare subterană din România, cu 2.500 de locuri, restaurante şi cafenele tematice, cel mai mare food court din regiune, centru de evenimente cu cinci săli premium, amfiteatru în aer liber şi facilităţi de entertainment.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.