Compania italiană Spacewear a încheiat un acord cu Virgin Galactic pentru a proiecta şi dezvolta o gamă de îmbrăcăminte pentru pregătirea astronauţilor şi a turiştilor săi spaţiali, a declarat fondatorul startupului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cu Virgin Galactic vom crea costume inovatoare, performante, care să fie purtate în timpul antrenamentului de către cei care vor zbura cu Virgin Galactic”, a declarat Corinna Sperandini de la Spacewear.

Fondată de miliardarul britanic Richard Branson, Virgin Galactic oferă clienţilor bogaţi experienţa vitezei rachetelor supersonice, a microgravitaţiei şi a spectacolului curburii Pământului din spaţiu.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Acordul include şi producţia de îmbrăcăminte de zi cu brand co-branded made in Italy, inspirată din costumele spaţiale, pentru primăvara-vara 2025.

”Poate că în viitor ne vom îmbrăca în ”Spacesure”, cu tricouri şi pantaloni concepute iniţial pentru cei care pleacă în spaţiu... cu materiale interesante şi un design atractiv”, a spus Sperandini, comparând-o cu tendinţa athleisure în care hainele de sport sunt adaptate şi concepute pentru a fi purtate în fiecare zi.

Spacewear a produs primele costume spaţiale italiene interactive şi purtabile aprobate de NASA şi Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) pentru a fi utilizate în Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Ele au fost utilizate în prima misiune suborbitală italiană în iunie 2023 şi în prima misiune comercială a astronauţilor din Europa la Staţia Spaţială Internaţională Axion Mission-3.

Costul de producţie al acestor costume spaţiale a fost în jur de 250.000 de euro (274.150 USD), la care trebuie adăugată ”o (valoare) intangibilă pentru experienţă şi competenţă”, a spus Sperandini, explicând procesul de proiectare elaborat şi complex.

Grupul italian de modă Prada şi startup-ul Axiom Space din Texas au declarat în octombrie că vor colabora pentru a proiecta costumele spaţiale lunare ale NASA pentru misiunea Artemis III planificată pentru 2025.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.