Compania italiană Leonardo lucrează cu Thales şi Airbus, din Franţa, la o strategie comună pentru sectorul spaţial, a declarat marţi şeful grupului italian aerospaţial şi de apărare, Roberto Cingolani, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem puternic activi în catalizarea unor alianţe europene mari... acum lucrăm din greu cu Thales şi Airbus la noi viziuni strategice în spaţiu”, a declarat directorul general Roberto Cingolani în timpul unei audieri în camera inferioară a parlamentului Italiei, fără a oferi mai multe detalii.

Comentariile sale vin pe fondul unor informaţii potrivit cărora Airbus şi Thales explorează o legătură între unele activităţi spaţiale, discuţiile preliminare concentrându-se pe activităţile lor cu sateliţi care se suprapun.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

O legătură ar putea fi între Airbus şi Thales Alenia Space, care este o companie mixtă în proporţie de 67%-33% între Thales şi Leonardo.

Leonardo a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Pe lângă aprobarea UE, orice alianţă sau negocieri de fuziune între Airbus şi Thales Alenia Space ar avea nevoie de sprijinul guvernelor francez şi italian.

Leonardo şi Thales au, de asemenea, un joint venture pentru servicii prin satelit, Telespazio.

Airbus şi Thales Alenia Space sunt cei mai mari producători de sateliţi din Europa pentru telecomunicaţii, navigaţie şi supraveghere.

Cererea pentru sateliţii lor geostaţionari este presată tot mai mult deoarece producătorii tradiţionali se confruntă cu constelaţiile masive de sateliţi pe orbita joasă a Pământului, cum ar fi reţeaua Starlink a SpaceX, a lui Elon Musk.

În planul său industrial 2024-2028, Leonardo a spus că va valorifica oportunităţi în sectorul spaţial, un sector pe care îl consideră cheie pentru apărare în anii următori şi cu spaţiu pentru o creştere suplimentară, având în vedere că a generat puţin sub 4% din profitul anual de bază al companiei în 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.