Compania GOOD Meat din California a obţinut acordul Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a livra pe piaţă carne de pui obţinută în laborator, potrivit documentelor publicate marţi de agenţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mai multe companii lucrează pentru a aduce carne cultivată în laborator pe piaţa din Statele Unite şi trebuie să primească aprobarea atât de la FDA, cât şi de la Departamentul Agriculturii din SUA, înainte de a-şi putea vinde produsele.

Puiul GOOD Meat este al doilea produs din carne cultivată care a primit o scrisoare de ”fără întrebări” de la FDA, după ce UPSIDE Foods, din California, a primit undă verde de la autorităţile de reglementare pentru pieptul de pui cultivat, în noiembrie anul trecut.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Scrisoarea înseamnă că FDA acceptă concluzia companiei că produsul său este sigur de mâncat pentru oameni.

”Nu avem întrebări în acest moment cu privire la concluzia GOOD Meat conform căreia alimentele care conţin material de celule de pui de cultură [sunt] la fel de sigure ca alimentele comparabile produse prin alte metode”, a spus agenţia într-o scrisoare din 20 martie, adresată companiei.

GOOD Meat intenţionează să-şi vândă iniţial produsul la restaurantele deţinute de bucătarul José Andrés, cunoscut pentru munca sa privind securitatea alimentară globală.

Compania îşi vinde carnea de pui la scară mică în Singapore din 2020.

”Sunt atât de mândru că aduc acest nou mod de a produce carne în ţara mea şi că o fac cu un erou de-al meu, bucătarul José Andrés”, a declarat Josh Tetrick, co-fondator şi CEO al GOOD Meat, într-o declaraţie.

Carnea cultivată este derivată dintr-o mică probă de celule animale care sunt hrănite cu nutrienţi şi crescute în cuve de oţel, înainte de a fi prelucrate în bucăţi de carne.

Companiile de carne cultivată spun că produsul oferă beneficii pentru mediu, deoarece ar putea reduce cu 14,5% din emisiile de gaze cu efect de seră din lume, provenite de la animale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.