Compania germană de procesare a cărnii Toennies, care a fost în centrul unui focar de Covid-19 care a obligat autorităţile să reimpună restricţii locale, a solicitat sprijinul guvernului de la Berlin pentru a plăti muncitorii aflaţi în carrantină, provocând duminică critici din partea politicienilor, transmite Reuters.
Epidemia declanşată la abatorul Toennies din oraşul Guetersloh, din vestul Germaniei, a infectat 1.500 de muncitori, ceea ce a făcut ca 600.000 de oameni din regiune din fie nevoiţi să stea în izolare timp de două săptămâni.
Cazul a declanşat o dezbatere la nivel naţional legată de condiţiile în care muncitorii, mulţi dintre ei străini, lucrează în industria cărnii din Germania.
Vineri, compania privată Toennies, care are 16.500 de angajaţi şi venituri anuale de circa 7 miliarde de euro, a solicitat sprijin financiar din partea guvernului pentru a plăti muncitorii care au fost plasaţi în carantină fără să fie bolnavi, a relatat publicaţia Frankfurter Allgemeine.
”Nu am prea mult simpatie pentru asta. După ce o întreagă regiune a fost nevoită să fie izolată, acest lucru nu va contribui la reducerea iritării publice”, a declarat ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, publicaţiei Bild am Sonntag.
Legea germană referitoare la prevenirea bolilor infecţioase permite firmelor să primească sprijin dacă muncitorii lor sunt plasaţi în carantină.
Opinia ministrului este împărtăşită şi de Karl-Josef Laumann, ministrul Muncii din landul Renania de Nord Westfalia, unde se află abatorul.
Laumann a spus că în timp ce Toennies ar putea avea baza legală să facă solicitarea de sprijin financiar, compania ar trebui să fie precaută.
”Dacă aş fi în situţia dl. Toennies şi a partenerilor săi de afaceri, m-aş gândi foarte bine la ce aşteptări ar trebui să mai aibă de oamenii din Renania de Nord Westfalia”, a declarat acesta publicaţiei
Toennies nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.