Didi Global, companie chineză care oferă servicii de transport la cerere, a anunţat sâmbătă că informaţiile potrivit cărora autorităţile oralului Beijing ar coordona companiile să investească pentru a trece grupul în proprietatea statului nu sunt adevărate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Didi cooperează în mod activ şi pe deplin într-o investigaţie privind securitatea cibernetică, articolele din mass-media străină potrivit cărora guvernul oraşului Beijing coordonează companiile pentru a investi în Didi sunt incorecte", a declarat acesta pentru Weibo.

Bloomberg News a relatat vineri, citând persoane neidentificate familiare cu această chestiune, că oraşul Beijing ia în considerare trecerea Didi sub controlul statului şi că a propus ca firmele guvernamentale să investească în aceasta.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Conform propunerii preliminare, unele companii din Beijing, inclusiv Shouqi Group, care face parte din grupul de stat Beijing Tourism Group, vor achiziţiona o participaţie la Didi.

Didi, cu sediul la Beijing, se confruntă cu o investigaţie de securitate cibernetică efectuată de autorităţile chineze după oferta publică iniţială din New York din iunie.

Autorităţile chineze şi-au înăsprit în ultimul an reglementările referitoare la firmele de tehnologie pentru a îmbunătăţi concurenţa pe piaţă, modul în care sunt prelucrate datele şi tratamentul aplicat angajaţilor.

Grupul Didi este controlat de echipa de conducere a cofondatorului Will Cheng şi a preşedintelui Jean Liu. SoftBank Group, Uber Technologies şi Alibaba se numără printre investitorii companiei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.