Compania americană Biofire Tech, cu sediul în Colorado, preia comenzi pentru o armă inteligentă activată de tehnologia de recunoaştere facială, cea mai recentă dezvoltare de arme personalizate care pot fi folosite numai de utilizatori verificaţi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Dar, într-un semn al drumului lung şi provocator pe care l-au înfruntat armele inteligente, un prototip nu a reuşit să tragă de două ori, la o demonstraţie pentru Reuters de săptămâna aceasta.

Fondatorul companiei şi directorul general Kai Kloepfer a declarat că software-ul şi electronicele au fost testate complet, iar eşecul a fost legat de pistolul mecanic, care a fost fabricat din piese de pre-producţie şi prototip.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Alteori, în timpul demonstraţiei, arma a tras cu succes şi tehnologia de recunoaştere facială părea să funcţioneze.

Pistolul Biofire poate fi activat şi de un cititor de amprente, una dintre numeroasele funcţii inteligente ale armelor concepute pentru a evita împuşcăturile accidentale de către copii, pentru a reduce sinuciderile, pentru a proteja poliţia de furtul armelor sau pentru a face armele pierdute sau furate inutile.

Primele versiuni gata de consum ale pistolului de 9 mm ar putea fi livrate clienţilor care au precomandat începând cu trimestrul al patrulea al acestui an, modelul standard, de 1.499 de dolari, fiind posibil să fie disponibil până în trimestrul al doilea al anului 2024, a spus Biofire.

Aceasta ar putea să fie prima armă inteligentă disponibilă comercial în SUA, de când Armatix a fost pus în vânzare pentru scurt timp, în 2014.

Cel puţin alte două companii americane, LodeStar Works şi Free State Firearms, încearcă, de asemenea, să scoată pe piaţă o armă inteligentă.

Într-o demonstraţie la sediul Biofire din Broomfield, Colorado, Kloepfer a tras iniţial un cartuş fără probleme şi a lăsat arma jos.

Apoi un alt bărbat, un utilizator neautorizat, a încercat să tragă, dar nu a reuşit, deoarece arma nu i-a recunoscut faţa şi nici amprenta, aşa cum a intenţionat elementul de siguranţă.

Kloepfer s-a întors apoi să tragă din nou. În acel moment, arma a declanşat în mod neaşteptat de două ori, deşi a tras la apăsările ulterioare ale trăgaciului.

Apoi a fost adus un alt prototip şi acea armă a funcţionat conform planului.

Mulţi pasionaţi de arme au devenit sceptici faţă de tehnologia armelor inteligente, îngrijoraţi că va eşua atunci când va fi nevoie de o armă pentru autoapărare la un moment dat.

”Nu doar am construit un produs, ci o întreagă companie în jur: cum construim un produs extrem de fiabil, care se va debloca întotdeauna pentru tine oricând îl ridici şi nu se va debloca niciodată când copilul tău îl găseşte”, a spus Kloepfer.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.