Premierul Nicolae Ciucă a declarat că decizia luată de către Comisia Europeană prin care vom punem la dispoziţia economiei româneşti patru miliarde de euro este „o gură de oxigen importantă pentru firmele afectate de consecinţele războiului din Ucraina”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Salut decizia luată astăzi de Comisia Europeană prin care vom punem la dispoziţia economiei româneşti patru miliarde de euro, o gură de oxigen importantă pentru firmele afectate de consecinţele războiului din Ucraina. Este rezultatul colaborării Guvernului cu instituţiile europene reflectată, şi de această dată, în măsuri coordonate şi eficiente de protejare a investiţiilor şi locurilor de muncă, de susţinere a economiei naţionale. În vremuri complicate aşa cum este cea pe care o traversăm, accesul la finanţare al investitorilor este un factor determinant pentru viitorul oricărui proiect de afaceri. Lichidităţile asigurate prin cele 3,6 miliarde euro disponibile sub formă de garanţii pentru împrumuturi şi bugetul de 390 de milioane de euro granturi directe vor asigura finanţare firmelor care dezvoltără afaceri în toate sectoarele de activitate afectate de agresiunea ilegală şi nejustificată a Rusiei în Ucraina”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de vineri pe pagina de Facebook a Guvernului.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
El a mai spus că Guvernul va valorifica „aceste resurse în beneficiul antreprenorilor români care, începând de săptămâna viitoare, se pot înscrie pe platforma www.imminvest.ro pentru a accesa fondurile disponibile prin Programul IMM INVEST PLUS, pentru oricare din componentele sale -  IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST”. 
 
„Fondurile naţionale alocate investiţiilor, integrate resurselor europene de care beneficiază România, sunt ancore de dezvoltare pentru proiectul nostru economic şi social. Dublate de reformele începute de Guvern, de stabilitate, coerenţă legislativă şi dialog deschis cu mediul de afaceri, acestea reprezintă argumente solide pentru atragerea investitorilor şi dezvoltarea economiei româneşti”, a adăugat Ciucă. 
 
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare a României cu o valoare de patru miliarde euro (aproximativ 19,7 miliarde lei) pentru sprijinirea întreprinderilor din toate sectoarele în contextul invadării Ucrainei de către Rusia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.