Premierul Florin Cîţu a afirmat că legea consumatorului vulnerabil este de prin anul 2012 şi nimeni nici un alt guvern până la cel prezent nu şi-a asumat acest act normativ. „Ea stă în Parlament din primăvară. Toată vara am discutat despre preţurile la energie. Nimeni din Parlament, niciun preşedinte de Camera Deputaţilor sau Senat, niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege”, a mai acuzat prim-ministrul.
„În acelaşi timp avem legea consumatorului vulnerabil. Şi aici iarăşi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Este o lege de prin 2012 care a tot fost împinsă şi niciun guvern, până la acest guvern nu a avut curajul să îşi asume această lege. Astăzi am văzut că sunt tot felul de curajoşi în spaţiul public, din toate partidele politice, cu soluţii. Această lege este din 2012 pregătită şi nu a fost până în acest moment luată în calcul. În primăvară am adoptat această lege venită de la Ministerul Muncii care a propus-o în Guvern şi am aprobat această lege, Ministerul Energiei şi ea stă în Parlament din primăvară. Toată vara am discutat despre preţurile la energie. Nimeni din Parlament, niciun preşedinte de Camera Deputaţilor sau Senat, niciun lider politic nu a venit să spună că face sesiune extraordinară pentru a adopta mai rapid această lege. A trebuit să vin tot eu să spun că, deşi Guvernul a adoptat-o, vom trimite amendamente la Ministerul Muncii şi la cel al Energiei pentru a completa legea şi să o adoptăm mai devreme. Deci este foarte multă discuţie în spaţiul public, dar nimeni nu vrea şi atunci bineînţeles că ne asumăm noi acest lucru”, a afirmat Florin Cîţu, la întâlnirea de marţi de la Palatul Victoria cu ministrul Energiei Virgil Popescu, ministrul Muncii Raluca Turcan, şi cu reprezentanţi ai ANRE, Transelectrica, OPCOM şi Consiliului Concurenţei.
El a mai spus că obiectivul este de a veni cu plan care să asigure pe termen mediu independenţa energetică a Romîniei.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Pe mine mă interesează, după aceste discuţii, să ne asigurăm că nu se transferă vreo problemă către consumatorul final şi cine profită de această situaţie va suporta consecinţele. În acelaşi timp, şi nu este ultima noastră întâlnire, va trebui să venim cu un plan prin care să asigurăm pe termen mediu, de aceea este domnul ministru al Energiei aici, independenţa energetică a României. Nu vreau ca pe viitor, pentru că nu o să fie singurul episod acesta, asa învăţăm din istoria economică, să mai avem astfel de situaţii când avem atâtea resurse. Avem şi resurse de gaz natural, avem acel memorandum cu SUA pentru energie nucleară. Planurile trebuie să vedem cum le facem mai repede ca să nu mai ajungem în această situaţie”, a completat Cîţu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.