Marcel Ciolacu a afirmat că vom depăşi 7% din PIB pe investiţii în acest an şi va veni şi mai mult capital în România. „Va fi sustenabilă şi avea creştere economică în urmăritorii ani pe investiţii. E ceva ce nu s-a întâmplat până acum”, a adăugat liderul PSD, care a mai spus că trebuie să aibă două-trei proiecte pe care să şi le asume împreună clasa politică.
„Doar un om de rea-credinţă poate să spună că în acest moment, pe zona de infrastructură, nu se munceşte în România. România mai are nevoie de sute de miliarde de euro care să fie investiţi în ea. Avem capitalul românesc limitat, capitalul din fonduri europene şi capitalul din bugetul de stat. E insuficient pentru ritmul de dezvoltare a României şi de nevoile României. O să vină şi mult mai mult capital în România. Va fi sustenabilă şi avea creştere economică în urmăritorii ani pe investiţii. E ceva ce nu s-a întâmplat până acum. Acum trei ani, celebrele guverne de dreapta se împrumutau 100 de lei, 50 de lei mergeau în consumul public, 50 de lei mergeau în investiţii. Anul trecut, din 100 de lei, 25 de lei au mers în investiţii şi 5 de lei în consum. În primele cinci luni ale acestui an, s-au împrumutat 100 de lei, s-au cheltuit 125 de lei în investiţii. Vom depăşi 7% din PIB. Toată lumea a spus că sunt nebun la cap când a trecut 7% din PIB pe investiţii. Vreau să vă spun că vom depăşi 7% din PIB pe investiţii anul acesta”, a declarat Marcel Ciolacu, vineri, într-un interviu acordat postului România TV realizat la volanul maşinii sale, într-o plimbare prin Capitală.
Acesta a mai subliniat că vocea României în UE trebuie să fie unitară, iar clasa politică trebuie să aibă două-trei proiecte pe care să şi le asume împreună.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
„Eu, statul român, trebuie să mă asigur că tu îţi acoperi tot potenţialul. Eu ştiu că sunt prea multe de făcut, dar trebuie să ne învăţăm lecţia, să ştim că sunt lucruri nenegociabile politic. Vocea României din cadrul UE trebuie să fie unitară. Clasa politică trebuie să aibă două-trei proiecte pe care să şi le asume împreună. Aşa am intrat în UE, în NATO. Toată lumea ne-a recomandat să nu accept Schengen aerian şi maritim. Am intrat în Schengen cu piciorul drept, urmează ca până la finalul anului să intrăm şi terestru”, a conchis preşedintele PSD.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...