Cererea din Rusia pentru precomenzi pentru noul iPhone 16 este cu 15% mai mare decât pentru modelul predecedent, a declarat vineri un reseller pentru Reuters, chiar dacă telefonul este cu cel puţin 50% mai scump decât în Occident, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Rusia a legalizat aşa-numitele importuri ”gri” sau ”paralele” pentru a permite bunurilor să intre în ţară fără permisiunea mărcilor, după ce companii occidentale precum producătorul de iPhone Apple au impus interdicţii de export în 2022, ca răspuns la războiul din Ucraina.

Lyudmila Semushina, purtătorul de cuvânt al unui retailer de electronice, a declarat că iPhone-urile care vor fi puse în vânzare luna aceasta au ajuns în Rusia ”de peste tot”, fără a numi anumite ţări.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ţările care nu au impus sancţiuni împotriva Moscovei, cum ar fi Turcia, China, India, Kazahstanul şi alte state foste sovietice, au înregistrat creşteri puternice în comerţul cu Rusia de la începutul conflictului.

”În comparaţie cu precomenzile de anul trecut, (cererea) este cu 15% mai mare decât precomenzile pentru iPhone 15”, a spus Semushina.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii privind vânzările şi preţurile noului model în Rusia.

Precomenzile au fost lansate pe 10 septembrie, iar vânzările fizice sunt aşteptate să înceapă săptămâna viitoare, au spus retailerii, deşi ruşii vor trebui să suporte preţuri mai mari.

Retailerul de electronice M.Video a spus că preţurile ar începe de la 112.999 de ruble (1.225 USD) pentru iPhone 16 cu 128 GB, cu peste 400 USD mai scump decât preţul american, de 799 USD.

iPhone Pro Max cu 1 TB a fost disponibil pentru precomandă în Rusia pentru 249.999 de ruble (2.710 USD), comparativ cu preţul din SUA de 1.599 USD.

Când marile mărci au părăsit Rusia şi s-a făcut trecerea la importuri paralele, Semushina a spus că compania ei a încetat să facă calcule oficiale cu privire la prima plătită de consumatorii ruşi.

”Există un preţ oficial de retailer, există preţuri ale vânzătorilor gri – cei care îşi aduc hardware-ul în valize – aşa că preţurile pot varia”, a spus ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.