CEO-ul desemnat al Commerzbank, Bettina Orlopp, s-a întâlnit cu bancherii de la UniCredit, virtual, vineri dimineaţă, au declarat pentru Reuters două persoane care cunosc această problemă, în timp ce banca germană începe discuţiile cu banca italiană care doreşte să preia banca germană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

A doua mare bancă a Italiei face presiuni pentru o asociere după ce a preluat o participaţie la Commerzbank, la începutul acestei luni, în timp ce a doua mare bancă a Germaniei îşi perfecţionează apărarea în timp ce urmăreşte o strategie de independenţă.

Nu a fost imediat clar care directori de la UniCredit au fost prezenţi.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Orlopp, care a fost numită noul CEO al băncii la începutul acestei săptămâni, a declarat, în cadrul unei conferinţe financiare la Londra, joi, că cele două bănci se vor întâlni pentru ”a face schimb de opinii”, acum că UniCredit este acţionar.

UniCredit a surprins Commerzbank atunci când a câştigat un pachet de 9% la aceasta, spunând că intenţionează să cumpere mai multe acţiuni dacă va obţine autorizaţia de reglementare, în timp ce făcea presiune pentru discuţii pentru a explora o legătură.

Acţiunile Commerzbank s-au tranzacţionat vineri cu 0,5% mai sus, la Frankfurt, după un câştig de aproape 7% joi, în timp ce acţiunile UniCredit au scăzut cu 0,8% după un câştig de aproape 5% joi.

Acţiunile Commerzbank au crescut cu aproximativ 30% de când UniCredit şi-a dezvăluit participaţia la bancă.

Mişcarea UniCredit este cea mai ambiţioasă încercare de fuziune a băncilor paneuropene, dar se confruntă cu obstacole politice considerabile în Germania, înainte de alegerile naţionale din această ţară.

Conducerea Commerzbank, angajaţii şi cancelarul Olaf Scholz şi-au exprimat cu toţii opoziţia faţă de o potenţială preluare, dar cel puţin un mare investitor şi unii lideri de afaceri sunt în favoarea discuţiilor.

Orcel, care este interesat de mult timp de o relaţie cu Commerzbank, a spus în această săptămână că acesta ar fi cel mai bun rezultat.

Orlopp a declarat joi că banca este deschisă la minte, dar că viteza sinergiilor şi riscurile în executarea oricărei tranzacţii necesită o evaluare.

”Uneori are sens, alteori nu are sens şi asta este ceva ce trebuie să aflăm împreună”, a spus Orlopp.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.