Cele mai mari două bănci din Rusia se aşteaptă să deschidă în iulie sucursale şi birouri în regiunile Ucrainei pe care Moscova a pretins că le-a anexat în 2022, au anunţat marţi şefii Sberbank şi VTB, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele rus Vladimir Putin a trecut la anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporijia din Ucraina în septembrie 2022, în urma a ceea ce Ucraina a declarat că sunt referendumuri false.

Mişcarea a fost condamnată de multe ţări ca fiind ilegală. Forţele ruse controlează doar parţial cele patru regiuni.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Promsviazbank, deţinută de stat, care s-a concentrat pe angajaţii de stat şi pe sectorul apărării de când a fost salvată de banca centrală în 2017, a deschis deja sucursale în cele patru regiuni, deoarece Rusia îşi propune să ofere civililor şi soldaţilor credite şi servicii bancare ieftine.

”În termen de o lună şi jumătate, primele noastre 16 sucursale ar trebui să se deschidă acolo. Aşa că vom fi prezenţi pe întreg teritoriul ţării”, a declarat marţi CEO-ul Sberbank, German Gref, în camera superioară a parlamentului rus.

VTB, a doua mare bancă din Rusia, va deschide două birouri în Lugansk în iulie şi intenţionează să înceapă să deservească clienţii din Doneţk şi oraşul-port Mariupol din regiunea Doneţk până la sfârşitul anului, a declarat marţi CEO-ul Andrei Kostin. Filialele VTB de acolo vor deservi clienţii persoanhe fizice şi întreprinderile mici şi mijlocii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.