Casa de insolvenţă CITR filiala Bucureşti a fost numită de către Tribunalul Bucureşti lichidator judiciar al Euroins.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”CITR filiala Bucureşti a fost numit de către Tribunalul Bucureşti lichidator judiciar al Euroins”, anunţă casa de insolvenţă.

În cazul acestui faliment, rolul lichidatorului judiciar, conform mandatului legal, este acela de a gestiona lichidarea companiei şi de se asigura că se recuperează cât mai mult din creanţe de către creditori.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Primul pas din procedura de faliment va fi stabilirea masei credale, identificarea, evaluarea activelor şi vânzarea acestora şi nu în ultimul rând, identificarea tuturor surselor suplimentare de venituri pentru a ajunge la etapa distribuirii sumelor către creditori. Judecătorul a stabilit un termen până la care toţi creditorii care au înregistrat creanţe vor putea depune cereri de înscriere la masa credală.

„În acest proiect complex vom contribui cu tot know how-ul echipei acumulat în ultimii ani în gestionarea unor falimente din piaţa asigurărilor cu impact major în economia noastră. Pentru primele luni ale acestui proiect ne propunem să asigurăm cât mai multă stabilitate şi claritate tuturor celor implicaţi. Vom fi atenţi în mod particular la gestionarea costurilor, pentru bunul mers al procedurii. În al doilea rând, fiindcă vorbim de al doilea faliment pe piaţa de asigurări din ultimii doi ani, suntem conştienţi de impactul sistemic pe care această situaţie o are şi vom folosi instrumentele digitale special create pentru a eficientiza tot procesul. Contăm pe buna colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, Fondul de Garantare a Asiguraţilor şi celelalte autorităţi implicate. Aşa cum v-am obişnuit, vom asigura transparenţa întregului proces”, spune Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR.

Pentru cei interesaţi, termenele legale stabilite de Tribunalul Bucureşti sunt următoarele:

a) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor 24.07.2023

b) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe 04.08.2023

c) termenul de definitivare a tabelului creanţelor 28.08.2023

d) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor  10.08.2023

Conform legii şi deciziei instanţei, deţinătorii de poliţe emise de către Euroins au de astăzi, de la declararea falimentului, maximum 90 de zile pentru a contracta un alt furnizor de RCA şi pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situaţia în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliţă de asigurare în vigoare şi/sau a cererilor de plată la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, sau 90 de zile de la data naşterii dreptului de creanţă, atunci când acesta s-a născut ulterior . 

Deţinătorii de poliţe pot solicita în toata această perioadă rezilierea contractelor de asigurarer şi recuperarea restituirilor de primă sau, în caz, contrar, poliţele vor înceta de drept  în 90 de zile, termen care se împlineşte la 08.09.2023.

Termenul de 90 de zile nu se aplică contractelor de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15 - Garanţii, prevăzută în secţiunea A din anexa nr. 1 la Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, cu modificările şi completările ulterioare, pentru care termenul de încetare de drept este de 150 de zile de la data pronunţării hotărârii de deschidere a procedurii de faliment, în speţă 07.11.2023; în aceleaşi condiţii, încetează de drept şi contractele de reasigurare.

Dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor cuvenite de la Fondul de Garantare a Asiguraţilor se naşte la data publicării în Monitorul Oficial al României a Deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 262/17.03.2023.

Detaliile vor fi disponibile pe site-ul CITR şi pe siteul FGA. https://www.fgaromania.ro/.

CITR este liderul pieţei de insolvenţă şi restructurare din România. Cu o experienţă de peste 22 de ani pe piaţa insolvenţei şi restructurării şi aproximativ 1.100 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile româneşti de impact. CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viaţa unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv în economie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.