Casa de insolvenţă CITR a fost numită administrator judiciar provizoriu de către Tribunalul Bucureşti în insolvenţa Nordis Management SRL. Procedura se află acum în etapa primelor măsuri din perioada de observaţie, respectiv cea de notificare a tuturor creditorilor, întocmirea tabelului preliminar al creditorilor, inventarierea şi evaluarea bunurilor companiei. Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă este 21 noiembrie 2024, iar termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este 6 ianuarie 2025.
Deputata Laura Vicol a demisionat din PSD, acuzând un „linşaj mediatic” şi o „campanie de denigrare”, dar şi din funcţia de preşedinte al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, funcţie pe care o deţinea din noiembrie 2021. Ambele demisii sunt consecinţa scandalului provocat de ancheta publicate de RECORDER şi intitulată ”Schema Nordis. Maşinăria de făcut bani a celui mai puternic clan politico-imobiliar”. Vladimir Ciorbă, asociatul principal al companiei despre care scriu jurnaliştii, este căsătorit cu Laura Vicol.
”CITR a fost numit recent administrator judiciar provizoriu de către Tribunalul Bucureşti în dosarul privind deschiderea procedurii de insolvenţă a Nordis Management SRL. În acest moment procedura se află în etapa primelor măsuri din perioada de observaţie, respectiv cea de notificare a tuturor creditorilor, întocmirea tabelului preliminar al creditorilor, inventarierea şi evaluarea bunurilor companiei. Având în vedere interesul public pentru această procedură de insolvenţă şi impactul acesteia în piaţa imobiliară, CITR va asigura transparenţa pe parcursul întregii proceduri, comunicând periodic informaţiile relevante”, anunţă casa de insolvenţă.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Primele termene stabilite de instanţă în dosarul de insolvenţă al companiei sunt următoarele:
- Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă este data de 21.11.2024.
- Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 11.12.2024.
- Contestaţiile la tabelul preliminar pot fi depuse în termen de 7 zile de la publicarea acestuia în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
- Termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor este de 06.01.2025.
- Termenul limită de depunere a opoziţiilor la deschiderea procedurii este de 10 zile de la primirea notificării de deschidere a procedurii.
- Prima Adunare a creditorilor va avea loc la data de 16.12.2024.
În următoarea perioadă CITR va notifica toţi creditorii, va analiza toate declaraţiile de creanţă ce se vor înscrie în termenul precizat, va demara inventarierea şi evaluarea întregului patrimoniu, va analiza cauzele şi împrejurările care au determinat ajungerea în insolvenţă şi va lua toate măsurile prevăzute de lege pentru această etapă.
În acelaşi timp, CITR va acţiona cu celeritate în ceea ce priveşte analiza viabilităţii activităţii şi a tuturor proiectelor în derulare pentru a identifica condiţiile în care este posibilă redresarea companiei. Având în vedere diferitele stadii ale dezvoltării proiectelor şi nevoia finalizării lor pentru a identifica şanse de recuperare a creanţelor, CITR analizează de asemenea şi toate opţiunile viabile de a atrage capital. În acest sens, CITR iniţiază un dialog transparent cu toate părţile implicate şi va explora toate scenariile care maximizează şansele de continuare a proiectelor începute.
Creditorii Nordis Management SRL au dreptul de a formula declaraţii de creanţă. Acestea vor fi depuse obligatoriu în două exemplare, din care unul la Registratura Tribunalului Bucureşti, Secţia a VII – a civilă, la dosarul nr. 13403/3/2024, iar unul la adresa administratorului judiciar din loc. Bucureşti, str. Gara Herăstrău, nr. 4, clădirea A, et. 3, jud. Sector 2.
Persoanele care au o relaţie contractuală cu Nordis Management SRL şi doresc să se adreseze administratorului judiciar pot trimite solicitări în scris la adresa de mail nordis@citr.ro. Actualizări vor fi publicate şi pe pagina dedicată acestui proiect: https://www.citr.ro/nordis.
CITR este lider al pieţei de insolvenţă şi restructurare din România încă din 2008. Cu o experienţă de peste 24 de ani pe piaţa insolvenţei şi restructurării şi aproximativ 1.100 de proiecte gestionate de-al lungul timpului, CITR distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile româneşti de impact.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.