Producătorul danez de bere Carlsberg a semnat un acord pentru a-şi vinde afacerile din Rusia, dar nu a precizat cumpărătorul sau preţul convenit pentru tranzacţie, care face obiectul unei revizuiri ample de reglementare de către Moscova, transmite Reuters.
Carlsberg, producătorul de bere occidental cel mai expus Rusiei, a declarat anul trecut că se aşteaptă la o reducere a valorii activelor sale cu aproximativ 9,9 miliarde de coroane daneze (1,45 miliarde de dolari), în urma vânzării afacerii ruse, care a venit ca rezultat direct al invaziei Ucrainei.
Acordul de vânzare nu va afecta aşteptările Carlsberg privind câştigurile pentru 2023, a spus compania într-un comunicat de la sfârşitul săptămânii trecute.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Semnarea unui acord de vânzare a afacerii din Rusia este o etapă foarte importantă în procesul extrem de complex de separare şi vânzare”, a declarat CEO-ul Carlsberg, Cees 't Hart, în comunicat.
”Deşi a fost un proces amplu, a fost important pentru noi să ajungem la cea mai bună soluţie posibilă pentru toate părţile interesate, inclusiv pentru cei peste 8.000 de angajaţi din Rusia”, a adăugat el.
Carlsberg a declarat în martie a acestui an că se aşteaptă să anunţe vânzarea afacerii ruseşti până în iunie şi a spus, de asemenea, că vrea să îşi asigure o opţiune de răscumpărare a afacerii ruseşti în viitor.
Un purtător de cuvânt al Carlsberg a refuzat să detalieze identitatea cumpărătorului, invocând procesul de aprobare în desfăşurare a dezinvestirii companiei de către autorităţile ruse.
”Nu este sigur dacă vor primi o aprobare şi, dacă o vor obţine, este greu de ştiut când, deoarece autorităţile ruse sunt greu de anticipat”, a declarat pentru Reuters analistul Sydbank Mikkel Emil Jensen.
Jensen a spus că Carlsberg ar fi dezvăluit preţul de vânzare dacă şi-ar fi schimbat previziunile acum, motiv pentru care compania va aştepta până când va obţine aprobarea deplină din partea autorităţilor ruse înainte de a modifica estimările.
Producătorul de bere a generat în 2021 10% din veniturile sale în Rusia, înainte de a exclude ţara de pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, în 2022.
Companiile occidentale rămase în Rusia s-au confruntat cu o ieşire dificilă din ţară, deoarece a devenit dificil de navigat prin noile reglementări.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.