Bursele europene au închieiat tranzacţiile de miercuri cu o evoluţie mixtă, investitorii analizând datele privind inflaţia din Statele Unite, care vor influenţa politica monetară din această ţară, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,02%, după ce a crescut o mare parte a zilei de tranzacţionare, înainte de a cădea în teritoriu negativ, pentru ca apoi să reducă oarecum pierderile. Bursele regionale majore au avut o evoluţie mixtă, indicele FTSE 100 din Marea Britanie şi CAC 40 din Franţa scăzând uşor, în timp ce indicele german DAX a crescut.

Acţiunile companiilor de produse industriale şi de uz casnic au scăzut cu 0,4%, în timp ce acţiunilecompaniilor tehnologice au crescut cu 1,21%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Acţiunile companiilor de retail au crescut cu 1,4%, conduse de titlurile grupului spaniol de modă Inditex, care au urcat cu 4,5%, după date privind revenirea vânzărilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.