Bursele europene au încheiat tranzacţiile de luni în creştere, în timp ce investitorii aşteaptă cu nerăbdare date economice noi şi decizii privind ratele dobânzilor din regiune, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,8%, toate bursele majore şi majoritatea sectoarelor fiind tranzacţionate în teritoriu pozitiv.

Componenta sectorului bancar a crescut cu 1,9%, în timp ce cea a acţiunilor tehnologice a scăzut cu 0,7%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Indicele german DAX a terminat ziua în creştere cu 1%, chiar şi după ce Institutul Ifo a publicat un sondaj care a constatat că încrederea oamenilor de afaceri în economia ţării ”s-a deteriorat” în iunie.

Aşteptările au sunt mai pesimistem în timp ce economia se luptă să scape de stagnare.

Gigantul german al construcţiilor Hochtief a fost între timp cel mai performant în indicele Stoxx, cu o creştere de aproape 10% a acţiunilor, după ce analiştii de la Jefferies au atribuit companiei rating de ”cumpărare” a titurilor.

Bursele europene au traversat o perioadă agitată săptămâna trecută, deoarece investitorii au evaluat o serie de decizii ale băncii centrale şi comunicate de date economice, inclusiv o reducere a ratei dobânzii de către banca centrală a Elveţiei şi o menţinere a ratelor dobânzilor de către Banca Angliei. Săptămâna aceasta vor veni deciziile de politică monetară de la băncile centrale ale Suediei şi Turciei, în timp ce datele care trebuie urmărite includ produsul intern brut din Spania, marţi, şi din Italia vineri.

Indicele francez CAC 40 a avansat cu 1,03%, iar indicele londonez FTSE 100 cu 0,53%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 1,58% şi IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 1,27%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.