Indicele regional european Stoxx 600 a închis joi în declin cu 0,43%, bursele şi sectoarele majore fiind împărţite între pierderi şi câştiguri, relatează CNBC.
Acţiunile companiilor de utilităţi au crescut cu 1,66%, în timp ce titlurile companiilor de asistenţă medicală au scăzut cu 1,4%.
Acesta marchează a patra zi de scăderi pentru indicele Stoxx 600, după ce vineri a închis pentru prima dată peste 525 de puncte.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În Europa, indicele german DAX aproape a stagnat, după datele care au arătat o creştere a comenzilor fabricilor din ţară cu 2,9% în luna iulie.
Cu toate acestea, Benedict Acton-Bond, economist la Moody’s Analytics, a remarcat că comenzile, excluzând produsele mari, cum ar fi avioanele, navele şi trenurile, au fost mai mici şi a spus că anunţul ”contrazice şi mai mult naraţiunea că industria atinge nivelul minim”.
Indicele CAC 40, al bursei din Paris, a scăzut cu 0,92%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, a scăzut cu 0,34%. Indicele italian FTSE MIB a stagnat, în timp ce IBEX 35, al bursei din Madrid, a urcat cu 0,53%.
Încrederea globală a fost din nou zdruncinat de datele din SUA, după ce rezultatele slabe ale sondajelor referitoare la producţie şi datele sub aşteptări privind locurile de muncă au sugerat o încetinire a celei mai mari economii a lumii.
Astfel au fost reluate dezbaterile dacă Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor cu 0,50 de puncte procentuale în loc de 0,25 de puncte, în această lună.
Cifrele prezentate joi au arătat, de asemenea, că salariile din sectorul privat american au crescut în august în ritmul cel mai slab din ultimii trei ani şi jumătate, potrivit ADP. Pe Wall Street, acţiunile au scăzut în urma datelor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.