Bursele europene au încheiat tranzacţiile de joi în creştere, în timp ce investitorii au analizat decizia Băncii Centrale Europene (BCE) de a reduce dobânda de referinţă cu un sfert de punct procentuale, la 3,5%, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în urcare cu 0,78%. Toate bursele regionale majore au încheiat ziua în verde, indicele german DAX-ul avansâns cu 0,97%.

Sectoarele au fost, de asemenea, în cea mai mare parte în teritoriu pozitiv, iar acţiunile companiilor de tehnologie şi cele din minerit crescând cu 2%, respectiv cu 2,38%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Indicele londonez RFTSE 100 a crescut cu 0,57%, CAC 40, al bursei franceze, cu 0,52%, FTSE MIB, al bursei din Milano, cu 0,84%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, a avansat cu 1,08%.

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus din nou dobânda de referinţă. cu 25 de puncte de bază, la 3,5%, marcând a doua sa reducere a dobânzii pentru depozite îefectuată n acest an, dar a declarat că ”nu se angajează în prealabil” pe o anumită cale a dobânzilor.

Reuniunea BCE a avut loc cu doar câteva zile înainte de întâlnirea Rezervei Federale din SUA, din 17-18 septembrie, la care ar urma să înceapă propriul ciclu de reducere a dobânzilor.

Pe pieţe, acţiunile companiei farmaceutice elveţiane Roche au scăzut cu până la 4,5% după ce aceasta a declarat miercuri că rezultatele pozitive publicate în iulie dintr-un studiu în stadiu incipient al pilulei sale experimentale de slăbit s-au bazat pe doar şase pacienţi.

Acţiunile au închis în coborâre cu 2,16%.

Acţiunile Novo Nordisk au înregistrat cea mai bună zi dintr-o lună ,conform datelor LSEG, urcând cu 3,08% înainte de a reduce uşor câştigurile şi terminând ziua în creştere cu 2,66%. Avansul a fost determinat de ştirile că pilula sa experimentală anti-obezitate ar putea fi mai eficientă decât injecţia actuală Wegovy.

Investitorii europeni analizează, de asemenea, cel mai recent raport al indicelui preţurilor de consum din SUA, care a arătat o creştere cu 0,2% a preţurilor de consum în august, punând rata anuală a inflaţiei la 2,5% - cel mai redus nivel din februarie 2021. Cu toate acestea, IPC de bază de la o lună la lună – care nu include preţurile volatile la alimente şi energie – a fost puţin mai ridicat decât erau aşteptările.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.