Bursele europene au închis joi în creştere pentru a doua sesiune consecutivă, recăpătând un anumit impuls, în timp ce alegerile generale din Regatul Unit, aflate în desfăşurare, se află în centrul atenţiei, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele regional Stoxx 600 a în urcare cu 0,6%. Indicele băncilor a crescut cu 1,3% conducând câştigurile, majoritatea sectoarelor şi burselor majore fiind tranzacţionate în teritoriu pozitiv.

Producătorul german Continental a urcat cu 9,5%, fiind în vârful indicelui, după ce analiştii Citi au actualizat acţiunile la un rating de ”cumpărare” şi au observat factori pozitivi pentru divizia sa de automobile, în trimestrul al doilea.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Între timp, firma producătoare de kituri pentru alimente Hellofresh a urcat cu 10%, ducând câştigurile săptămânale la aproape 33%. JP Morgan a eliminat acţiunile din Negative Catalyst Watch, invocând tendinţele de stabilizare a pieţei în America de Nord.

În sfera politică, joi au loc alegerile generale din Marea Britanie. Secţiile de votare sunt deschise de la ora 7 a.m. până la ora 22:00, ora locală.

Sondajele efectuate în perioada premergătoare alegerilor au indicat o victorie semnificativă pentru Partidul Laburist, de centru-stânga, care ar putea pune capăt celor 14 ani de guvernare a Partidului Conservator.

Randamentele obligaţiunilor guvernamentale din Regatul Unit, cunoscute sub numele de gilts, au fost uşor mai mari chiar înainte de prânz la Londra, randamentul obligaţiunilor pe doi ani a crescut cu două puncte de bază, până la 4,182%.

Lira sterlină a fost aproape constantă atât faţă de dolarul american, cât şi faţă de euro.

Peste noapte, pieţele din Asia-Pacific au crescut în cea mai mare parte joi, deoarece Topix-ul japonez.

Indicele londonez de referinţă FTSE 100 a urcat cu 0,86%, DAX, al bursei din Frankfurt, cu 0,41%, în timp ce indicele francez CAC 40 a crescut cu 0,83%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,77%, iar IBEX 35, al bursei din Madrid, cu 0,09%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.