Bursele europene au închis din nou în scădere, miercuri, întrucât investitorii din regiune s-au concentrat pe rapoartele financiare ale companiilor şi randamentele titlurilor de stat americane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis cu o scădere de aproximativ 0,3%, majoritatea sectoarelor şi principalelor burse fiind în roşu.

Au fost multe rapoarte financiare miercuri, iar Deutsche Bank a depăşit aşteptările, înregistrând un profit în cele trei luni până în septembrie. Acţiunile băncii germane au continuat să scadă după ce o instanţă germană a dat o hotărâre împotriva companiei într-un litigiu vechi cu acţionarii, care au susţinut că banca a plătit prea puţin la achiziţia băncii de retail germane Postbank.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Între timp, acţiunile Heineken au crescut cu 2,6%, iar Swedbank crescut cu 5%. Acţiunile Volvo Cars au scăzut cu 5,9%, AkzoNobel a pierdut 3,5%, iar L'Oreal a scăzut cu 2,5%, după ce companiile şi-au raportat câştigurile pe parcursul zilei.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,23%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,50%, FTSE 100 cu 0,58% şi FTSE MIB, al bursei din Milano, cu 0,10%.

Randamentul titlurilor de stat americane pe 10 ani a crescut recent, depăşind pentru scurt timp 4,2% marţi, menţinând presiunea asupra acţiunilor. Acţiunile americane au scăzut miercuri, pe măsură ce comercianţii au urmărit îndeaproape evoluţiile randamentelor obligaţiunilor. Pieţele din regiunea Asia-Pacific au înregistrat mai multe tranzacţii pozitive peste noapte.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.