Bursele europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere, urmând pierderile consemnate pe Wall Street şi pe pieţele din regiunea Asia-Pacific, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis în declin cu 1%, majoritatea sectoarelor şi burselor majore fiind în teritoriu negativ.

Acţiunile companiilor de tehnologie au scăzut cel mai mult, cu 3,2%, în ​​timp ce titlurile producătorilor de bunuri de uz casnic au scăzut cu 2%.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Scăderea puternică a acţiunilor europene vine după ce indicii majori din SUA au început să scadă în septembrie (pieţele americane au fost închise luni de sărbătoarea Zilei Muncii), S&P 500 înregistrând cea mai proastă zi de la începutul lunii august.

În timpul sesiunii de pierderi de pe Wall Street au avut loc scăderi ale acţiunilor producătorilor de cipuri,  aflate sub presiune după ce date privind activităţile de producţie din SUA au implicat încetinirea creşterii pentru cea mai mare economie din lume.

 Acţiunile din SUA sau consemnat fluctuaţii mici miercuri. Titlurile Nvidia au scăzut cu peste 9% în sesiunea de marţi, în cea mai mare scădere a capitalizării bursiere a unei companii într-o singură zi din istoria SUA, pe fondul unei scăderi mai ample a acţiunilor producătorilor de semiconductori. F

Acţiunile companiilor olandeze de cipuri ASML şi ASM International au scăzut miercuri cu 6,1%, respectiv cu 5,5%.

Scăderile ample din Statele Unite au determinat pieţele din Asia-Pacific să se prăbuşească peste noapte, Nikkei 225 din Japonia scăzând cu 3,19%, conducând pierderile în Asia, în timp ce indicele mai larg Topix a scăzut cu 2,79%.

”Nu cred că avem claritate dacă economia [SUA] face altceva decât să-şi încetinească rata de creştere sau dacă câştigurile scad într-adevăr la un nivel de indice într-un mod semnificativ”, a declarat Freddie Lait, director de investiţii la Latitude Investment Management.

Indicele german DAX a scăzut miercuri cu 0,83%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,98%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,35%. Indicele italian FTSE MIB a coborât cu 0,54% şi IBEX 35, al bursei din Madrid, a scăzut cu 0,58%.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.