Bursele au scăzut vineri la nivel global, iar preţurile petrolului au consemnat cea mai slabă evoluţie zilnică din ultimul an, în urma informaţiilor privind varianta africană a noului coronavirus care ar putea fi mai rezistentă la vaccinuri, investitorii cumpărând obligaţiuni, yeni şi franci elveţieni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Există informaţii puţine despre varianta de coronavirus depistată în Africa de Sud, Botswana şo Hong Kong, iar specialiştii afirmă că aceasta are o combinaţie neobişnuitp de mutaţii care ar putea evita reacţia sistemului imunitar şi ar putea fi mai transmisibilă.

Autorităţile britanice consideră că aceasta este cea mai importantă variantă a coronavirusului şi au impus restricţii de călătorie pentru sudul Africii, la fel procedând şi Japonia, Cehia, Italia şi Germania.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Uniunea Europeană a anunţat că intenţionează să oprească traficul aerian din regiunea respectivă.

Indicele MSCI al acţiunilor globale a scăzut cu 0,8%, fiind pe care să înregistreze cea mai slabă evoluţie zilnică din septembrie 2020, cele mai afectate fiind titlurile companiilor din sectorul călătoriilor şi turismului.

Indicele pan-european STOXX 600 a coborât cu 2,7%, consemnând cea mai proastă zi din septembrie 2020.

Indicele german DAX a scăzut cu 3%, iar indicele britanic FTSE 100  cu 2,7%, la cel mai redus nivel din peste o lună.

În Asia, indicele MSCI, exceptând Japonia, a pierdut 2,2%, cel mai accentuat declin din luna august.

Indicele japonez Nikkei a scâzut cu 2,5%, iar indicele S&P 500 era în coborâre cu 1,8%.

Euro a urcat cu 0,4%, la 1,1251 dolari pe unitate. Moneda unică a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii şase ani şi jumătate faţă de francul elveţian, la 1,044 franci pe unitate.

Randamentul obligaţiunilor germane pe termen de 10 ani a scăzut cu 0,62 puncte procentuale, la -0,31%.

Preţul aurului a crescut cu 0,7%, la 1.800 dolari uncia.

Preţul petrolului WTO, de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 11,8%, sau cu 9,28 dolari, la 69,15 dolari pe baril, înregistrând cea mai slabă evoţie zilnică după aprilie 2020.

Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 10,5%, sau cu 8,66 dolari, la 73,56 dolari pe baril.

Ambele contracte sunt pe care să înregistreze a cincea evoluţie săptămânală negativă, pentru prima oară din martie 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.