Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat marţi că la conectivitate şi la Internet suntem pe primul loc în Europa, în schimb la servicii şi competenţe digitale ne batem pe ultimele locuri, el precizând că este un paradox şi problema e la stat nu la oameni, pentru că, în alte statistici, avem 9 milioane de conturi de Facebook, 7 milioane de conturi de Tik Tok, alte milioane de conturi de instagram şi vreo 10 milioane de oameni care au aplicaţii mobile de la bănci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Bogdan Ivan a fost întrebat în emisiunea România Politică de la Prima News unde ne aflăm, comparativ cu alte state din UE, la nivel de digitalizare.

”La conectivitate şi la comunicaii şi la Internet suntem pe primul loc în Europa, în schimb la servicii digitale şi la accesibilitate şi la competenţe digitale ne batem pe ultimele locuri la nivelul UE. E un paradox foarte mare. Oamenii nu au cum să îşi manifeste aptitudinile digitale în momentul în care tu, stat, nu le oferi opţiuni de a folosi nişte aplicaţii intuitive şi simple”, a spus ministrul Digitalizării.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Ivan a precizat că, în opinia sa, problema e la stat, nu la oameni.

”Dacă ne uităm pe alte statistici avrem vreo 9 milioane de conturi de Facebook, 7 milioane de conturi de Tik Tok, alte milioane de conturi de instagram. Sunt oameni care folosesc telefonul, aplicaţiile, sunt vreo 10 milioane de oameni care au aplicaţii mobile de la bănci”, a mai spus Bogdan Ivan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.