Consiliul Concurenţei va finaliza anul viitor studiul privind modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul preţurilor pentru biletele de avion, pentru rutele care au plecare din România, a anunţat, sâmbătă, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele autorităţii de concurenţă, într-o conferinţă la Sinaia. Dacă pe parcursul analizei vor fi descoperite încălcări ale reglementărilor în domeniul concurenţei, autoritatea va declanşa procedurile necesare pentru a sancţiona companiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Investigaţiile noastre încep cu inspecţii, care trebuie să fie secrete, care trebuie să-i ia prin suprindere pe cei pe care îi inspectăm. Nu putem anunţa că mergem în inspecţii inopinate, altfel ce o să mai găsim acolo?” După ce deschidem ancheta, o să o anunţăm. Studiul, aflat în derulare, sperăm să îl finalizăm anul următor”, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Consiliul Concurenţei a declanşat în luna mai a acestui an o analiză sectorială care vizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul preţurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din Romania. Autoritatea a demarat acest studiu în contextul ieşirii Blue Air de pe piaţă şi al renunţării Tarom la operarea unor curse aeriene.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În cadrul studiului, autoritatea de concurenţă va analiza structura pieţei serviciilor de transport aerian de călători din România, precum şi mecanismele de funcţionare ale acesteia. 

Analiza a fost declanşată în contextul creşterilor mari ale preţurilor biletelor de avion practicate de către companiile aeriene, odată cu ieşirea Blue Air de pe piaţă, şi al renunţării Tarom la operarea unor curse aeriene.

Astfel, vor fi analizate cererea şi oferta de pe piaţă, nivelul de transparenţă a modului de stabilire a preţurilor biletelor practicate de către companiile aeriene, inclusiv de ajustare dinamică a acestora şi vor fi identificate eventuale disfuncţionalităţi ale pieţei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.