Boeing a declarat marţi că a livrat 40 de avioane comerciale în august, cu cinci mau multe faţă de aceeaşi lună din 2023, când a avut probleme din cauza unui defect de fabricaţie la 737 MAX, în timp ce producătorul de avioane din SUA urmăreşte o producţie mai mare sub conducerea noului CEO Kelly Ortberg, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Boeing s-a angajat să mărească producţia celui mai vândut avion al său, MAX, la 38 pe lună până la sfârşitul anului. Dar producătorul de avioane se confruntă cu obstacole, cum ar fi o posibilă grevă, încă de vineri, a celor peste 32.000 de muncitori ai fabricilor din Seattle şi Portland, care trebuie să voteze un nou acord colectiv de muncă, pe 12 septembrie.

Constructorul de avioane din SUA operează o linie de asamblare mai lentă de la o explozie din 5 ianuarie, în timpul zborului, a unui panou fix de uşă pe un vion 737 MAX 9, care a intensificat controlul autorităţilor de reglementare.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Boeing a predat clienţilor 32 de avioane MAX luna trecută, inclusiv nouă livrări către clienţi din China, cele mai multe din decembrie 2019. Boeing a livrat 43 de avioane comerciale în iulie, inclusiv 31 de avioane MAX.

Investitorii urmăresc cu atenţie datele referitoare la livrări, deoarece producătorii de avioane primesc cea mai mare parte a plăţii pentru o aeronavă atunci când aceasta este transferată unui client.

După ajustări pentru a reflecta comenzile, Boeing a raportat 24 de comenzi nete ajustate pentru luna august. Asta a adus totalul brut de comenzi ale Boeing până la 31 august la 250.

După eliminarea anulărilor şi conversiilor, Boeing a raportat un total net de 207 comenzi în 2024.

În urma unor ajustări contabile suplimentare, Boeing a raportat comenzi nete ajustate pentru 122 de avioane până în acest an. Până pe 31 august, Boeing a livrat 258 de avioane, inclusiv 198 de avioane MAX.

Rivalul european Airbus a declarat săptămâna trecută că a livrat 47 de aeronave în august, în scădere de la 77 în iulie, pentru a ajunge la 447 în acest an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.