Johnson & Johnson (J&J) a depăşit un prag-cheie de sprijin pentru o soluţie propusă, de 6,5 miliarde de dolari, a zecilor de mii de procese care susţin că pudra pentru copii şi alte produse cu talc au cauzat cancer, potrivit Bloomberg.
Peste 75% dintre reclamanţi au votat în favoarea propunerii, un obstacol pe care compania l-a stabilit pentru a treia încercare de a plasa o filială sub protecţie împotriva falimentului pentru a rezolva litigiul.
Purtătorul de cuvânt al J&J, Clare Boyle, a declarat că compania nu poate comenta în timp ce numărul voturilor nu este definitiv. Reuters nu a verificat independent raportul.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
J&J se confruntă cu procese din partea a aproximativ 61.000 de reclamanţi care au susţinut că pudra pentru copii şi alte produse din talc au fost contaminate cu azbest şi au cauzat cancer ovarian şi alte tipuri de cancer.
J&J neagă acuzaţiile şi a spus că produsele sale sunt sigure.
Compania a stabilit procentul de voturi de 75%, potrivit unei prevederi din legea americană a falimentului, ca punct de referinţă pentru a continua cu o altă ofertă de faliment, care acum este aşteptată în viitorul apropiat.
Termenul limită pentru exprimarea voturilor a fost 26 iulie.
După ce a fost respins de două ori de către instanţele federale, gigantul din domeniul sănătăţii încearcă din nou să pună capăt litigiului într-un aşa-numit faliment ”Texas în doi paşi”.
Filiala J&J, numită acum LLT Management, a fost creată în 2021 sub un alt nume, pentru a încerca să protejeze conglomeratul de asistenţă medicală de procesele referitoare la produsele cu talc.
Două încercări anterioare de faliment au fost blocate de instanţe.
Manevra „”n doi paşi” implică descărcarea răspunderii sale pentru produsele cu talc către o filială nou creată, care apoi declară faliment conform legii numită Capitolul 11. Scopul este de a folosi procedura pentru a forţa toţi reclamanţii la o singură înţelegere – fără a solicita ca J&J să depună faliment. Dar compania are nevoie de voturile a 75% dintre reclamanţi înainte ca filiala să poată cere unui judecător de faliment să impună acordul tuturor.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.