Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), împreună cu acţionarii săi, firma globală de investiţii Carlyle şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), anunţă lansarea BSOG Energy SRL, o nouă companie axată pe dezvoltarea de centrale de biogaz în toată România. Noua companie va dezvolta centrale de biogaz în toată România, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), împreună cu acţionarii săi, firma globală de investiţii Carlyle (NASDAQ: CG) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), anunţă lansarea BSOG Energy SRL, o nouă companie axată pe dezvoltarea de centrale de biogaz în toată România”, anunţă compania.

Cu sediul central în Bucureşti, România, BSOG Energy va dezvolta centrale de biogaz în toată România, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Carlyle şi BERD s-au angajat să susţină activităţile de dezvoltare ale BSOG Energy şi să lucreze ȋmpreună pentru expansiunea acestei noi companii. Misiunea iniţială a BSOG a fost de a contribui la securitatea şi accesibilitatea energetică a României prin livrarea gazelor produse pe plan intern consumatorilor români. Prin lansarea BSOG Energy, BSOG intenţionează să joace un rol semnificativ în tranziţia energetică europeană, precum şi să accelereze dezvoltarea sectorului românesc al energiilor regenerabile”, arată compania.

Biogazul rezultă din prelucrarea industrială prin digestie anaerobă a reziduurilor agricole şi a altor deşeuri organice cum ar fi gunoiul de grajd, paie si deşeuri alimentare. Emisiile nete de dioxid de carbon generate sunt semnificativ mai mici, sau în unele cazuri negative, în comparaţie cu metanul de origine fosilă.

Din aceste motive, este de aşteptat ca biogazul să joace un rol critic în atingerea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene. Se estimează că cererea de biogaz va creşte cu 20% pe an în acest deceniu, determinată de politicile de sprijin şi de pachetele de stimulente ale Uniunii Europene.

Având în vedere dimensiunea sectorului său agricol, România dispune de cantităţi substanţiale de deşeuri agricole care rămân neutilizate. Prin valorificarea acestei resurse naturale şi prin promovarea unor politici publice de sprijin care facilitează investiţiile private şi accesarea subvenţiilor din Fondul de Modernizare al Uniunii Europene, România are potenţialul de a deveni lider în materie de biogaz în Europa.

“În parteneriat cu acţionarii noştri, Carlyle şi BERD, prin ȋnfiinţarea BSOG Energy extindem portofoliul nostru de afaceri din România cu o nouă companie activă ȋn dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă. Biogazul joaca un rol important ȋn tranziţia energetică, eliminând impactul semnificativ al poluării reprezentate de evacuarea deşeurilor organice pe terenuri şi depozite de deşeuri, şi, în acelaşi timp, asigură reduceri substanţiale ale emisiilor de gaze cu efect de seră prin transformarea metanului produs în mod natural într-un combustibil utilizabil, produs ȋn ţară”, spune Mark Beacom, CEO BSOG şi director general al BSOG Energy.

Potrivit acestuia, România are un potenţial semnificativ în industria biogazului, dar puţine dezvoltări ȋn domeniu până în prezent.

”Prin alăturarea expertizei ȋn materii prime, proiectare, achiziţii şi accesarea de credite verzi şi combinarea acestora cu expertiza BSOG de a implementa proiecte în România, credem că BSOG Energy este poziţionată unic pentru a crea o platformă puternică şi la scară largă de livrare a biogazului ȋn regiune. O industrie puternică a biogazului ȋn România are potenţialul de a creşte producţia locală de gaze cu zero emisii de CO2, transformând deşeurile agricole ȋn noi surse de venit pentru sectorul agricol precum şi contribuind la crearea de noi locuri de muncă”, declară Mark Beacom, CEO BSOG şi director general al BSOG Energy.

BSOG, deţinută de Carlyle şi BERD, este o companie independentă de energie cu sediul în România, care, ȋn calitate de titular (70%) şi operator, a pus ȋn producţie proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), primul proiect de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre construit în ultimii 30 de ani. BSOG continuă dezvoltarea resurselor de gaze din Marea Neagră şi, ȋn paralel, folosind infrastructura vitală a proiectului MGD, urmăreşte dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă cum ar fi un parc fotovoltaic pe terenurile sale, un parc eolian ȋn largul mării prin utilizarea coridorului energetic şi a terenurilor existente şi, de asemenea, hidrogen verde şi/sau CCS prin utilizarea infrastructurii sale existente terestre şi din largul Mării Negre.

 BSOG Energy este o nouă companie energetică independentă activă ȋn dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă separat de proiectul MGD, cu un accent iniţial pe dezvoltarea centralelor de biogaz în toată România. BSOG Energy este în prezent deţinută şi administrată în proporţie de 100% de BSOG, cu perspectiva că, odată ce va atinge cerinţele pentru finanţarea investiţiilor, va fi susţinută direct de Carlyle şi BERD în calitate de acţionari.

Carlyle Group (NASDAQ: CG) este o companie globală de investiţii cu experienţă semnificativă ȋn industrie care investeşte în trei segmente de business – Global Private Equity, Global Credit şi Global Investment Solutions. Are active ȋn administrare în valoare de 425 miliarde dolari la data de 31 martie 2024. Carlyle are peste 2.200 de angajaţi în 28 de birouri din patru continente.

BERD este o bancă de dezvoltare multilaterală care promovează dezvoltarea economiilor sustenabile, conduse de sectorul privat în Europa de est, Asia Centrala si bazinul sudic si estic al Mării Mediterane. Banca este deţinută de 73 de ţări, precum şi de UE şi BEI. Investiţiile BERD urmăresc îmbunătăţirea competitivităţii, incluziunii, bunei guvernări, sustenabilităţii, rezistenţei şi integrării economiilor din regiunile în care este prezentă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.