Consiliul Judeţean Bihor anunţă că, sâmbătă, se va deschide integral circulaţia pe Centura Nojorid, cea de-a treia variantă ocolitoare construită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Sâmbătă, 17 august, de la ora 09:00, se deschide circulaţia pe întregul traseu al Centurii Nojorid, după ce în 4 august a fost deschisă parţial, pentru a facilita accesul în localitatea Apateu. Este a treia centură finalizată de Consiliul Judeţean Bihor, după centurile Sântandrei şi Sânmartin”, a transmis, marţi, CJ Bihor, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că noul drum are o lungime totală de 8,3 km, fiind prevăzut cu pistă de biciclete cu o lăţime de 2,5 metri.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Pe lângă centura propriu-zisă, care ocoleşte localitatea Nojorid, au fost construite două bretele de legătură, una cu DN 79, spre centrul localităţii, şi una cu Centura Oradea, prin cartierul Grigorescu. Astfel, se asigură o legătură directă între cele două centuri. Drumul se intersectează şi cu Inelul Rutier Metropolitan, un proiect al Consiliului Judeţean Bihor care va conecta DN79, DN76 şi DN1. Constructorii finalizează lucrările pe capătul dinspre Nojorid, care va prelua din 17 august traficul de pe Centura Nojorid”, a mai precizat instituţia citată.

”De la sfârşitul acestei săptămâni, tranzitarea localităţii Nojorid şi intrarea în Oradea, dinspre Arad, se vor face în condiţii mult mai bune. Se va putea intra pe Centura Oradea şi pe diagonala din cartierul Grigorescu”, a precizat Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Centura Nojorid face parte din lotul II al proiectului ”Creşterea accesibilităţii pe drumurile judeţene în Zona Metropolitană Oradea”. Din acelaşi lot face parte şi Centura Sântandrei, deschisă circulaţiei în luna mai. Lucrările sunt executate de firma SC PORR Construct SRL, iar valoarea contractului pentru cele două drumuri este de 100.429.001,55 lei, TVA inclus.

Finanţarea este asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Bihor şi din fonduri europene, prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027, prioritatea de investiţii 5: O regiune accesibilă, Obiectivul Specific (OS) 3.2.

Din proiectul ”Construirea şi reabilitarea legăturilor rutiere secundare către reţeaua rutieră şi nodurile TEN-T din Judeţul Bihor” fac parte Centurile Nojorid, Sântandrei, Biharia şi drumul de legătură dintre Biharia şi Paleu, modernizarea DJ 763 Padiş – Ic Ponor şi reabilitarea DJ 795 Salonta – Tinca, cu o valoare totală de 130 de milioane de euro.

În plus, Consiliul Judeţean Bihor realizează centurile Oşorhei, Aleşd şi Beiuş. Circulaţia pe acestea va fi deschisă în perioada următoare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.