Vicepremierul Dan Barna a anunţat că Guvernul a adoptat miercuri un memorandum privind mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) prin care a fost stabilită modalitatea de lucru pentru ca în februarie şi martie PNRR să fie actualizat şi apoi trimis la Comisia Europeană ăentru a obţine aprobarea.
Memorandumul complet poate fi accesat AICI.
„Cel de-al treilea memorandum este cel privind calendarul de actualizare a PNRR, a acestui program, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă de la care cu toţi avem aşteptări foarte mari. Prin memorandumul adoptat astăzi s-a stabilit o modalitate de lucru, pentru că în următoarele două luni februarie şi martie e important să actualizăm acest plan şi să îl trimitem la Comisia Europeană ca să obţinem aprobarea. Practic ne propunem ca începând cu zilele următoare să fie întâlniri între ministerele de linie, pentru ca fiecare dintre ele să îşi prezinte proiectele care au un stadiu ridicat de maturitate, vorbim de proiecte de investiţii care să poată fi realizate pentru următorii trei ani. Sunt acele plafoane pe care le ştiţi foart e bine. Pentru noi prioritară e partea de infrastructură sunt acele 3,5 miliarde euro pe infrastructură rutieră, bani pe care sper să reuşim să se regăsească în forma finală a programului”, a afirmat Dan Barna, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Memorandumului propune aprobarea mai multor elemente care ţin de actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe care România îl va înainta către Comisia Europeană, cum ar fi: desemnarea de către ministerele de linie a coordonatorilor la nivel politic şi la nivel tehnic, în vederea menţinerii dialogului permanent cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene; asumarea de către ministerele de linie a reformelor şi investiţiilor aferente domeniilor PNRR; finalizarea PNRR la nivel naţional până la sfârşitul lunii februarie 2021 şi transmiterea lui la CE; menţinerea unui permanent dialog informal cu serviciile de specialitate ale Comisiei Europene.
Documentul a fost iniţia de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.