Banca Angliei a anunţat joi că va menţine ratele dobânzilor constante, după reducerea sa iniţială din august, chiar şi după ce Rezerva Federală a SUA a optat cu o zi înainte pentru o reducere mare, cu 0,50 de puncte procentuale, a dobânzii de referinţă, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Comitetul de politică monetară al Băncii Angliei a votat cu 8 la 1 pentru menţinerea neschimbată a dobânzii cheie, membrul disident votând pentru încă o reducere de 0,25 puncte procentuale.

O ”abordare graduală” a relaxării monetare a rămas adecvată, inflaţia serviciilor rămânând ”ridicată”, a spus comitetul.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Economia Regatului Unit, care a ieşit dintr-o recesiune dar a înregistrat o creştere lentă în acest an, ar urma să revină la un ritm de creştere de aproximativ 0,3% pe trimestru în a doua jumătate a anului, a adăugat acesta.

MPC a evaluat un pachet mixt de date în luarea deciziei privind dobânzile, inflaţia generală apropiindu-se constant de ţinta de 2%, dar creşterile preţurilor la servicii - reprezentând aproximativ 80% din economia Regatului Unit – au ajuns la 5,6% în august.

Creşterea salariilor în Regatul Unit a scăzut la un minim de peste doi ani în ultimele trei luni până în iulie, dar a rămas relativ ridicată, la 5,1%.

Lira sterlină a fost susţinută de anunţurile BOE şi Fed, tranzacţionându-se în creştere cu 0,72% faţă de dolarul american, la 1,3306 USD pe unitate, cel mai ridicat nivel atins din martie 2022, conform datelor LSEG.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.