Băcănia Boierească a inaugurat prima locaţie din Bucureşti. Amenajarea a presupus o investiţie de peste 50.000 euro şi estimările pentru prima lună de activitate prevăd vânzări de peste 100.000 lei. Pentru 2024, Băcănia Boierească estimează o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de lei, în creştere cu 20%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Băcănia Boierească a inaugurat prima locaţie din Bucureşti. Decizia a venit ca urmare a cererii în creştere din partea clienţilor din Capitală, care comandau până acum online. Băcănia Boierească a fost fondată în 2015 şi reprezintă un lanţ integrat de la fermă la băcănie cu produse alimentare artizanale şi naturale”, anunţă compania.

Locaţia Băcănia Boierească din Bucureşti acoperă o suprafaţă de 85 metri pătraţi, din care 40 mp sunt alocaţi spaţiului de vânzare. Amenajarea locaţiei a presupus o investiţie de peste 50.000 euro şi estimările pentru prima lună de activitate prevăd vânzări de peste 100.000 lei.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Gama de produse disponibilă în locaţia din Bucureşti include preparatele afumate şi crude, dar şi produse de la alţi producători locali. Băcănia Boierească are colaborări cu 24 producători şi procesatori locali, preponderent din zona Moldovei.

Sunt peste 150 produse listate în oferta locaţiei din Capitală, iar în prima zi bonul mediu a fost de 80 lei. Cel mai bine vândute au fost produsele din carne – salamul crud uscat, cârnaţii sticks sau pastrama de vită Angus, dar şi berea Suceava, sau dulciurile artizanale.

Băcănia Boierească a pornit ca o mică băcănie situată la demisolul unei pensiuni pe care fondatorii Georgiana şi Cosmin Păstrăv o au în localitatea Suceava. Cei doi aveau la acea vreme o fermă de vaci Angus şi carnea era inclusă în meniul restaurantului pensiunii. Au creat astfel un sistem în care lanţul de producţie este atent monitorizat, de la iarbă până la produsul final.

„Odată cu extinderea din Capitală adăugăm un nou magazin pentru acest business dedicat autenticităţii şi calităţii fără compromisuri. După extinderea în Suceava, am ales Bucureştiul dintr-un motiv foarte simplu: clienţii ne vor aici. Odată cu lansarea magazinului online Băcănia Boierească, am observat că cele mai multe comenzi vin din Capitală. Acum am venit noi aici, pentru a fi mai aproape de cei care vor cele mai bune produse pentru alimentaţia lor”, a declarat Cosmin Păstrăv, cofondator Băcănia Boierească.

Acest business a fost susţinut prin investiţii din fonduri europene de 220.000 de euro şi un credit. Prima etapă a fost deschiderea unui abator şi a unei carmangerii pentru a asigura un control strict asupra calităţii produselor oferite.

„Extinderea în Bucureşti este un moment foarte important pentru noi. Am pornit de la nevoia noastră – de a avea acces la produse curate şi sigure, iar carnea premium să fie din cele mai bune surse – şi am descoperit astfel că sunt mulţi alţii care apreciază calitatea produselor de cel mai înalt nivel”, a declarat Georgiana Păstrăv, cofondatoare Băcănia Boierească.

Pentru 2024, Băcănia Boierească estimează o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de lei. Asta înseamnă o creştere cu aproape 20% faţă de anul precedent. Totodată, extinderea pe piaţa din România prin noua locaţie din Bucureşti face parte dintr-o strategie mai amplă de dezvoltare care vizează şi facilitarea colaborărilor cu alte magazine şi restaurante.

Băcănia Boierească a fost lansată în 2015 de Georgiana şi Cosmin Păstrăv în localitatea Suceava. Businessul a fost extins în timp prin magazine în Suceava şi Bucureşti. Portofoliul propriu de produse cuprinde peste 70 de preparate afumate şi crudităţi (carne de porc, vită şi pui). Băcănia Boierească listează şi alte peste 140 de produse de la peste 20 de producători locali.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.