Autorităţile franceze au rechemat de pe piaţă sticle metalice pentru apă cu marca Paris 2024 care conţineau niveluri excesive de perturbator endocrin bisfenol A, cu mai puţin de o săptămână înainte de începerea Jocurilor Olimpice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sticlele, fabricate de compania franceză Vilac, conţin niveluri ale substanţei chimice bisfenol A care ”nu sunt conforme cu reglementările”, a spus site-ul guvernamental Rappel Conso.

Sticlele, care au fost vândute în Franţa de la sfârşitul lunii august 2023 până la începutul lunii iunie, nu mai apar pe magazinul online Vilac.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Bisfenolul A a fost interzis în Franţa din 2015, după ce a fost asociat cu probleme de sănătate, inclusiv cancerul de sân şi infertilitatea.

Reprezentanţii Vilac nu au fost disponibili pentru comentarii în afara orelor de lucru, în timp ce oficialii Paris 2024 nu au putut spune câte sticle au fost rechemate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.