Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat joi că a amendat companiile Tinmar Energy şi Solprim cu câte 20.000 lei şi societatea Eye Mall cu 60.000 lei, în urma controalelor inopinate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”ANRE a finalizat acţiunile de control inopinate demarate ca urmare a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice transmise clienţilor finali, începând cu data de 16.09.2022, de către societatea TINMAR ENERGY. Controale inopinate au avut loc şi la afiliaţii săi: SOLPRIM, S.C. EYE MALL, ARINNA DEVELOPMENT şi LORD ENERGY”, anunţă ANRE.

Acţiunile de control au avut ca tematică: verificarea modului în care societăţile şi-au îndeplinit obligaţia de achiziţionare a energiei electrice, astfel încât să asigure acoperirea consumului clienţilor (art. 57 alin. (6) din Legea nr. 123/2012); verificarea respectării interdicţiei de a nu denunţa unilateral contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienţii finali (art. 58 alin. (1^1) din Legea nr. 123/2012).

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societăţile în cauză şi-au îndeplinit obligaţia de achiziţionare a energiei electrice pentru acoperirea consumului clienţilor şi nu au denunţat unilateral contractele de furnizare a energiei electrice. Cu toate acestea, pentru emiterea şi transmiterea către clienţi a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16.09.2022, fără a avea acest drept, societăţile TINMAR ENERGY S.A. şi SOLPRIM S.R.L. au fost sancţionate fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei”, arată ANRE.

Societatea EYE MALL a fost sancţionată cu amendă în valoare de 60.000 lei pentru emiterea şi transmiterea către clienţi a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16.09.2022, fără a avea acest drept, precum şi pentru inserarea în contractele de furnizare a energiei electrice a unei clauze care dă dreptul furnizorului de a denunţa unilateral contractul, fiind, totodată, dispusă măsura de a modifica toate contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienţii finali în sensul eliminării clauzei care dă dreptul furnizorului de a denunţa unilateral contractul.

Societăţile ARINNA DEVELOPMENT şi LORD ENERGY nu au avut obligaţia de a achiziţiona energie electrică pentru acoperirea consumului clienţilor finali, deoarece în perioada supusă controlului nu au avut clienţi finali în portofoliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.