Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (CRA) din Qatar au semnat un Memorandum de Înţelegere pentru cooperare în domeniul comunicaţiilor electronice. Obiectivul principal al acestui memorandum este acela de a stabili cadrul necesar cooperării şi schimbului de informaţii între cele două autorităţi, în domeniul reglementării şi supravegherii activităţilor din sectorul comunicaţiilor electronice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Astăzi, 20 mai 2024, România, reprezentată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), şi statul Qatar, reprezentat de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (CRA), au semnat un Memorandum de Înţelegere pentru cooperare în domeniul comunicaţiilor electronice. Memorandumul reflectă recunoaşterea de către cele două părţi a importanţei cooperării în domeniul comunicaţiilor electronice şi stabileşte un parteneriat solid în ceea ce priveşte politicile din acest domeniu”, anunţă ANCOM.

Memorandumul a fost semnat de Valeriu Ştefan Zgonea, preşedintele ANCOM, şi Ahmad Abdulla AlMuslemani, preşedintele CRA, în prezenţa prim-ministrului României, Marcel Ciolacu.  

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Obiectivul principal al acestui memorandum este acela de a stabili cadrul necesar cooperării şi schimbului de informaţii între cele două autorităţi, cu respectarea atribuţiilor ce le revin, în domeniul reglementării şi supravegherii activităţilor din sectorul comunicaţiilor electronice. O atenţie deosebită va fi acordată politicilor referitoare la reglementarea comunicaţiilor prin satelit, inclusiv în ceea ce priveşte monitorizarea frecvenţelor satelitare.

”Cooperarea se va materializa în diferite forme precum acţiuni şi poziţii comune în organizaţiile internaţionale în care cele două instituţii sunt membre, schimburi de experienţă şi bune practici, reuniuni, seminare, cursuri de pregătire şi ateliere de lucru”, precizează ANCOM.

Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (CRA) reglementează sectoarele telecomunicaţiilor, tehnologiei informaţiei şi al serviciilor poştale, precum şi accesul la media digitală din Statul Qatar. Qatar va găzdui Conferinţa Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din anul 2026, evenimentul pe care România l-a găzduit în anul 2022 la Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.